EPS u Čačku oštećen za 22,3 miliona!!!

  • Hronika Srbija

7. јуна 2017.

Čačak , Kraljevo – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su i zadržali J. N. (1961) i  S. S. (1969), referente za odnose sa korisnicima EPS-a, filijala Čačak, R. N. (1951), bivšeg radnika EPS-a, filijala Čačak i A. D. (1976) radnika povremeno angažovanog od strane EPS-a, filijala Čačak, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, objavljeno je na sajtu MUP-a.

Postoji osnov sumnje da su oni od 2015. godine do dana hapšenja vršili neosnovane korekcije mesečnih računa za električnu energiju za 27 fizičkih i pravnih lica, tako što su umanjivali stanja više i niže tarife električnih brojila korisnika, a samim tim i finansijske iznose mesečnih računa. Na ovaj način oštetili su Elektroprivredu Srbije za 22.337.180,89 dinara, a pravnim i fizičkim licima omogućili protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu. Ujedno pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su N. S. (1992) i N. A. (1992) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela falsifikovanje novca.

Postoji osnov sumnje da su u januaru i februaru ove godine, osumnjičeni u više navrata, stavljali falsifikovane novčanice u apoenu od 100 evra u opticaj u Kraljevu, Baljevcu, Vrnjačkoj Banji, Prokuplju, Pirotu, Valjevu i Vlasotincu. Oni se terete da su u opticaj stavili ukupno 900 evra. U akciji „Signal“ uhapšene su 74 osobe.  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Bezbednosno informativnom agencijom, u koordiniranoj akciji „Signal“, uhapsili su 74 osobe i podneli krivčne prijave u redovnom postupku protiv 46 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela i krivičnih dela vezanih za krijumčarenje ljudi. Osumnjičeni su, kako se sumnja, izvršenjem krivičnih dela naneli materijalnu  štetu od oko dva milijarde dinara budžetu Republike Srbije, Fondu za kapitalna ulaganja autonomne pokrajine Vojvodine, budžetima lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima.

HRONIKA