DOGAĐAJ KOJI JE ŠOKIRAO ŠAPČANE !!!

  • Autor: Sara Stojićević

27/05/2020

Šabac- U noći između 24. i 25. maja, u naselju Benska bara, zapaljeno je novoizgrađeno igralište za decu.


Klik na sliku- Foto: Sara Stojićević

Napravili smo anketu, evo kako mladi komentarišu ovaj vandalski čin?

-U proteklih nekoliko godina, naš grad je bio na meti raznih huligana koji su na fasadama kulturnih institucija, stambenih zgrada i ostalih javnih površina ispisivali najgore i najsramotnije parole. Uglavnom građani Šapca znaju o kome se radi, Šabac je mali grad. Uopšte me ne iznenađuje ovaj poslednji vandalski akt huligana, koji je konačno obelodanio namere njihovih nalogodavaca.
-Nikola Jevtić-

-Nedopustivo je da se na bilo koji način uništava imovina svih nas. Ne razumem one koji misle da je u redu da skrnave javne površine i da uništavaju ono što je opšte dobro, posebno kada je u pitanju dečije igralište. Počinioce treba osuditi i javno prozvati jer takve stvari ne smeju da se ponavljaju ukoliko želimo da budemo moderan, savremeni i uređen grad u kom ćemo svi lepo da živimo.
-Jelena Lazić-


  • Kada sam ugledao fotografiju na kojoj se vidi kako gori dečije igralište, bio sam šokiran. Ne mogu da shvatim šta je u glavama tih ljudi koji dođu na ideju da zapale dečije igralište. Zašto bilo ko ima potrebu da uništava nešto što se uradilo u gradu? Nemam odgovor na pitanje iako tragam za njim već duže vreme. Izgleda da pojedini građani misle da je to tuđe. Ta igrališta, parkovi, fasade, sve je to naše, svakog građanina pojedinačno. Nama se pravi bolji i lepši ambijent za život, te treba to da cenimo i čuvamo. Tužno je što smo došli u ovaj stadijum.
  • -Uroš Rakić-

 

Javnosti još nisu poznati počinioci, a šteta je procenjena na oko 5000€. Grad je saopštio da će rekonstrukcija biti sprovedena u najkraćem vremenskom periodu. Upućen je apel nadležnim organima da urade svoj posao i počinioce privedu pravdi.

HRONIKA VESTI GRADA ŠABAC