Zašto je TITULA Marije Lukić dobila ogromnu popularost

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Saša Prokić

Pevačica Marija Lukić novom pesmom Titula privukla je ogromnu paznju javnosti..Za veoma kratko vreme ova pesma je pored youtube platforme na kojoj broji preko 500 000 pregleda, pesma je postala viralna i na društvenim mrežama veoma intezivno..

Da je Titula postala mega hit i da pored YouTube i drugih društvenih mreža govori i to da su se u prestonici ali i drugim gradovima Srbije pojavili graffiti -Marija Lukić-Titula.

Da bi smo bliže saznali zašto je Titula dobila ogromnu popularost pitali smo Mariju:

Novinar Saša Prokić: Marija odakle ideja za ovu pesmu?

Marija: Titula je postala moja naizled sasvim slučajno. Medjutim, kako ja ne verujem u slučajnosti i mislim da sve u životu ima svoj smisao, što mi ne možemo razumeti svojim ograničenim čulima, tako i ceo taj splet okolnosti vezano za Titulu smatram da je bio nagrada za moj trud i veru koja, me nikada nije napustila kada je reč o muzici i stvaranju “ NEKE DRUGE PRIČE“.

S.P: Ko je pisao pesmu?

 Marija: Pesmu je napisala Tatjana Radjenović. Ona je inače profesorka književnosti, a njen umilni glas možete čuti svake večeri na frekvencijama Bom Bom radija. Pošto je vlasnik radija, Dejan, inače naš veliki prijatelj, i gotovo od samog početka moje karijere, sve velike stvari budu ispraćene na njihovoj radio frekvenciji. Tako smo za Bozić ove godine moj menadŽer i ja otišli da našim prijateljima da čestitamo, a Tatjana nam je pročitala neke svoje tekstove. I istog dana dogovorila sam se da pesmu izdam na leto ove godine, što se i dogodilo 19. Jula 2023. godine. Sve pesme izdajem na svom youtube kanalu jer verujem u sebe i svoj rad.

S.P: Poruka pesme?

 Marija: Poruka pesme je vrlo jasna i iskrena. 21 .vek, ubrzan život i toliko toga dostupnog svima nama, naizgled se čini da nikad nije bilo bolje u istoriji čovečanstva. I nije. Imamo mnogo blagoslova na kojima trebamo biti zahvalni. Medjutim moje lično zapažanje medju ljudima jeste to da je većina okrenuta statusnim simbolima, ugledu u društvu , ostvarivanju nekih ličnih ciljeva i postizanju što više materijalnih dobara, a malo ko će vam reći. Ja se pre svega trudim da budem dobar čovek. Malo ko će reći- to je bitno, obično će pre obratiti pažnju koji auto vozite i koji sat nosite. Ne kažem da to nije lepo i važno, ali daleko od toga da je najbitnije za sreću. Jer ja nisam marka mog automobila ili fakultet koji sam završila.

I naravno niko mi nije dao pravo da se zbog toga gordim ili smatram više bitnom od nekog ko to možda nema u ovom trenutku. Niti da se osećam manje vrednom od nekog ko ima veća postignuća od mene. Zato mislim da je titula Čoveka najteže dostižna i svako od nas bi trebao sam sebe da zapita da li je poseduje i šta može učiniti da jednog dana bude njegova, pored svih drugih postignuća i statusnih simbola.

Titula Čovek se ne može kupiti, ali se vrlo lako može prodati, pa je valjda zato malo ko ubraja kada ističe svoje titule i postignuća, a uveravam vas da je, od rodjenja pa do groba, to najvrednija titula i status koji jedan čovek za života može steći i imati.

To ne isključuje i ostale želje i ambicije i postignuća. Svi se mi na svoj način trudimo da budemo što bolji. I to je život. Zapravo, mislim da ne trebamo čekati bolje vreme, nego da se mi potrudimo da budemo što bolji ljudi, kako sebi tako i drugima. Jer, je to istinska sreća. Svaka materijalna stvar učiniće vas srećnim vrlo kratko. Biti čovek medju ljudima je nešto što će vas učiniti nepokolebljivim.

Radom na sebi došla sam do mnogih spoznaja, i ne samo to, već sam presrećna kada čujem da je ljudi, a pogotovo mladja populacija, obožava. Jer, uprkos svemu što se danas nameće kao normalno i moderno, drago mi je da svi budemo i ostanemo, pre svega, dobri ljudi. A pesma Titula i služi da nas na to podseti.

S.P: Ko je joj pomagao oko pesme ?

 Marija: Moje snove je u stvarnost pretvorio jedan od najvećih muzičkih legendi ovog vremena sa ubedljivo najvećim brojem hitova, čovek koji preko 20 godina stoji na samom izvoru muzike i stvara neverovatne melodije i aranžmane. Gospodin Aleksandar Kobac.

Od njega sam toliko korisnih stvari naučila, kako o muzici, studijskom pevanju, tako i o životu i opštoj kulturi. Uvek kada dodje vreme da snimamo novu pesmu, ja osećam takvu radost što ćemo opet ići u njegov studio, i taj neki osećaj stvaranja nečeg novog kada radite sa pravim timom stručnjaka i profesionalaca je nešto što se ne može opisati rečima. A onda je došlo vreme za spot. I tu kreće spektakl. Sa jedne strane su me oduševili ljudi koji su stali uz mene i došli u mnogo većem broju nego što sam očekivala.

Pedja, inače vlasnik nekoliko poznatih klubova i splavova u Beogradu, nam je velikodušno ustupio splav Kartel za potrebe snimanja spota. Vuk Protić koji je snimio sve moje spotove, i mislim da ćemo ostati saradnici do kraja života . Bilo je i razočarenja od nekih osoba za koje se nisam nadala da će se tako neprofesionalno poneti, ničim izazvano, al izgleda da je Titula odvojila žito od kukolja i ostali su samo pravi ljudi.

Momak za kog me svi sa oduševljenjem pitaju ko je on i gde je bio do sad. Dečko kome se smeši jako uspešna filmska karijera i već ima više ponudjenih uloga nakon Titule, koji je tako verno prikazao zapravo poentu cele filmovane verzije spota jeste Dalibor Vukanović, poznatiji kao Dača. Inače je poznati ragbista. Mogu ovako pričati satima. Ali ja sam vam ukratko opisala sve pojedinačno. Važno mi je takodje da se zahvalim svojoj prijateljici Maji, koja je uvek tu i uvek uz mene.

I za kraj, da budem iskrena, mislim da ništa od ovoga ne bi bilo ni približno na ovom nivou, da nije mog menadžera Srkija, koji je smislio scenario za spot i bio glavni za organizaciju i sve što nam je bilo potrebno, i koji je od početka verovao u mene i bodrio me i kad je bilo lako, a i kad je bilo suviše teško, da sam poželela da odustanem.

I ma koliko i tebi, dragi čitaoče, nekad zapne u životu i razočaraš se u život i ljude, seti se da uvek postoji makar jedan dobar čovek koji veruje u tebe i da  je on dovoljan da nastaviš dalje i pobediš u ovoj igri, zvanoj život, rekla je Marija za naš portal.

Možda je ovo predugačak tekst, ali, se nadamo smo rešili enigmu zašto je Titula trenutno najtraženija pesma, a Marija je dala odgovor na sva pitanja koja su ovih dana aktuelna.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

ESTRADNI KUTAK