STANJE NA ESTRADI iz ugla estradnog menadžera Gorana Lečića Leke !!!

  • Autor: Saša Prokić

16/08/2020

Od kada se korona virus pojavio sve je na neki način stalo..Što se tiče estradne scene, skoro svi pevači i bendovi otkazali su nastupe..


Foto: Privatna arhiva-GoranLečić-Leka

Zbog celokupne situacije oko korone, nasupi se sve više prave na otvorenom i u klubovima koji imaju bašte, tako da se sve mere poštuju.

Ali kako oni žive od toga, a ujedno svako voli pesmu na ovaj ili onaj način, a pesma je ta koja nas spaja i nema granicu, pozvali smo Gorana Lečića, popularnog Leku, estardnog menadžera, da za naš portal MEDIA PS, odgovori na neka pitanja o trenutnom stanju na estradi.

Foto: Privatna arhiva-GoranLečić-Leka

Leko,  kakvo je stanje sada na estradi, s obzirom da stanje oko korone polako popušta?

„Krenuli smo da radimo u junu i nismo očekivali da će sve stati, tako da je sada dosta teža situacija nego taj prvi talas kad je bio, nadamo se da kreće sve u pravom smeru, ali poučeni iskustvom od prvog puta, svi su i dalje u strahu kada će rad početi normalno.“

Slušajući šta medicinska struka kaže, kada bi prvi ozbiljniji nastupi mogli da se očekuju, i da li već ima nastupa, kako u Srbiji tako i u inostranstvu?

„Počelo je po malo nešto, ali to je sve eksperimetalno od strane ugostitelja, jer ni oni ne znaju kako će to sad izgledati sa trenutnim merama.“

dejan domicc222212.

Da li će se cene nastupa korigovati, s obzirom da je finansijska situacija svuda oslabila..?

„Cene ostaju iste, ali imaćemo razumevanja ako budu lošije posećeni nastupi.“

Koliko su estradni umetnici desetkovani  trenutnom situacijom ?

„Desetkovani su totalno, posla uopšte nem,a i ovo je branša koja će poslednja početi da radi.“Koliko će vremenski trebati da se sve vrati u normalu ili kao pre korone, kada jednom ovo sve prodje ?

„Nisam siguran u to, moje mišljenje je da će od proleća početi da se normalizuje a do tada ćemo imati posla povremeno , ako jesen bude i da kažemo, iole normalnija, od leta, što se tiče zaraženih, ostao je strah medju ljudima pa nevezano za mere, neće hteti toliko da posećuju klubove pogotovu kad krene u zatvorenom da se radi.“

I na kraju neki tvoj apel za sve estradne umetnike !!!

„Apel i za umetnike i ostale ljude je da se pridržavamo mera, nadležni organi nisu to doneli iz hira, nego zbog bezbednosti svih nas, a kada prebrodimo epidemiju, nastavljamo gde smo stali, ovo je i bio period, naročito za estradne umetnike, gde su imali mnogo više vremena za sebe i porodicu, pa su došle su do izrazaja prave vrednosti, koje smo negde zbog prevelikih obaveza možda i zapostavili.“


Kada se sve sagleda, Leka je veliki optimista da će se ova situacija oko korone, ako se budemo svega predloženog pridržavali, brzo završiti, a da, dok se to ne desi, čuvajmo, kao što Lečić kaže, prave vrednosti koje smo negde zbog prevelikih obaveza možda i zapostavili..

O trenutnoj sutuaciji na estradnoj sceni, izazvanoj već pomenutim problemom, najbolje nam je mogao reći, a i dočarati stvarno stanje, Goran Lečić Leka, jedan on najboljih estradnih menadžera na ovim prostorima.

U Lekinom estradnom jatu i Infiniti produkciji nalaze se vrhusnka imena poput Djanija, Ace Živanović, Slobe Radanovića, Dare Bubamare, Kije,  i drugi.

U jedno smo sigurni, kada sve ovo oko korone prodje, nastupi će biti mnogo više posećeniji, jer smo se svi uželeli dobrog provoda i vrhunskih pevača..

ESTRADNI KUTAK