Radoje Živanović putuje balkanom obilazeći mnogobrojne kolege i prijatelje !!!

  • Autor: Saša Prokić

30/07/2020

 Poznati  virtouz na gitari, Radoje Živanović o kome smo već pisali, a  inače otac poznate zvezde naše estradne scene Ace Živanovića, vreme koje nam je nametnuo nevidljivi neprjatelj korona virus, koristi na pametan način.


KLIK NA SLIKU-Foto: Radoje Živanović

Naime, Radoje je je rodom iz Topole, a svoju muzičku slavu stekao je neverovatnim umećem na gitari, ali nije se ”uzvezdio”, već je ostao prizeman i spontan.

Inače, Radoje je, kao i njegov sin Aca, veliki ljubitelj motora, pa tako ovo stanje koje je nametnuto celom svetu, pa i nama, iskoristio da svojim dvotočkašem obidje sve ponate kolege bivše Jugoslavije …

dejan domicc222212.
dejan domicc121213 .

Radoje i kum njegovog sina Ace, poznati estradni menadžer, Goran Lečić-Leka, sastali su se na ogromnom imanju koje Leka poseduje na Zlataru i odatle su krenuli balkansku turu, kako motorom, tako i brodom. Obišli su mesta koja svojom lepoto prirode oduzimaju dah..

Video: Radoje Živanović

Na ovom nesvakidašnjem odmoru u obilasku Srbije brodom, na prirodnim rezervatu reke Uvac, koji se nalazi u Jugozapadnoj Srbiji podno planine Zlatar,  videli su Beloglave supove koji su ovde nastanjeni i imali su sreću da to zabeleže kamerom.  To su izveli malim gumenim čamcem gde je dubina reke na ovom delu preko 100 metara..  S obirom da su kumovi iz tog kraja, nije im trebao vodič.

Video: Radoje Živanović

Ovom prilikom obišli su prirodne lepote poput Tare, Zlatibora, Kokin brod, Uvac,  motorima su obišli veliki deo EX jugoslavije,  gde su se sretali sa poznatim bajkerima.

To je bio raj za oči za ljubitelje dvotočkaša, a tu su se mogli videti motori od čije cene će vas zaboleti glava.

Foto: Radoje Živanović

 A gde god da su odmarali, svuda su ih rado i prijatno dočekali, a Radojeva narodna kola na gitari, poput Tigar kola, Oplenačkog veza i dr.  koja su obeležila njegovu muzičku karijeru, svuda su puštana.

 Zvuk Radojeve gitare pratio je njega i njegove prijatelje i kuma tokom cele ove balkanske ture.

Aca i keba
Radoje Zivanovic2....
Radoje Zivanovic1...
Radoje Zivanovic i ...

Radoje Zivanovic i motor ....

KLIK NA SLIKU-Foto: Radoje Živanović


NIje Radoje uspeo da sve prijatelje iz bivše Juge obidje, jer mu i vreme nije baš išlo na ruku, a to su itekao poznata imena ex Jugosalavije. Ali kako on kaže, neće ga ništa zaustaviti da ih poseti, jer je sa njima “svirao, radio, i hvala Bogu, zaradio.”

Da je Radoje ŽIvanović itekako  cenjen kod kolega muzičara, govori to, da njegovo ime ima veliki značaj na estradnoij sceni, a što je ujedno pomoglo i njegovom sinu Aci da krene u uspešnu muzičku karijeru. Naravno, Aca svoje ime gradi glasom, a tata Radoje je tu da pomogne za sve to treba iz svog dugogodišnjeg muzičkog iskustva.

ESTRADNI KUTAK