Predstavnica Srbije na Evroviziji 2019. Nevena Božović sa pesmom Kruna, plasirala se u finale !!!

15/05/2019

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Tel Avivu Nevena Božović plasirala se  u finale tog takmičenja, koje se održava u Tel Avivu prenosi portal Republika.rs.

Božović je na 64. „Pesmi Evrovizije“ nastupila pod rednim brojem devet na prvoj polufinalnoj večeri, a publika je predstavnicu Srbije nagradila velikim aplauzom posle izvođenja pesme „Kruna“, koju je sama napisala.

Foto: Printsreen-youtube

Od 17 zemalja koje su nastupile, njih 10 je ušlo u finale, koje će biti održano 18. maja.

Pored Srbije, u finale su se plasirale Grčka, Belorusija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

Takmičenje je otvorila predstavnica Izraela Neta Barzilaj sa pesmom „Igračka“, s kojom je pobedila na prošlogodišnjem Evrosongu, a zatvorila izraelska pevačica i jedna od najpoznatijih transeksualnih javnih ličnosti na svetu Dana Internašonal.


Pogledajte nastup naše Nevene Božović

Plasman u finale obezbediće po deset država, koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova.

Njima će se u subotu priključiti i predstavnici takozvane „velike petorke“, koju čine Britanija, Španija, Nemačka, Italija i Francuska, kao i Izrael, koji ima direktan prolazak u finale kao zemlja domaćin. 

Tokom prve polufinalne večeri publika je mogla da čuje numere izvođača, koji predstavljaju dve članice „velike petorke“ – Španiju, Francusku i domaćina Izrael.

Ovogodišnji, 64. „Evrosong“ održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream).

ESTRADNI KUTAK