Završen 25. jubilarni KOPAONIK Biznis Forum!!!

  • Izvor: kurir.rs

07/03/2018

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće danas kao poseban gost na zatvaranju Kopaonik biznis foruma koji je proteklih dana okupio oko 1.000 učesnika.

style=“text-align: center;“>foto print screen

Premijerka Brnabić govoriće na temu pozicioniranja Srbije u vodećim svetskim trendovima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Poslednjeg, četvrtog dana foruma, plenarna sesija posvećena je temi „Fokus na ljudima – zdrava ekonomija“, a najavljeno je učešće ministra za omladinu i sprot Vanje Udovičića i direktora Kancelarije UNICEF u Srbiji Mišela Sen Loa.

Na panelu „Zdravstvo u Srbiji“ učesvovaće ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Tokom četiri dana biznis foruma učesnici su razmatrali brojne teme, a u centru pažnje bilo je pitanje šta posle fiskalne konsolidacije, kao i uloga digitalizacije.

Takođe, razmatarana su pitanja strukturnih reformi u Srbiji, privrednog rasta, konkurentnosti srpske privrede, restrukturiranje državnih preduzeća, perspektive bankarskog sektora.

Obuhvaćene su i druge teme poput geopolitičke perspektive Zapadnog Balkna i procesa pristupanja EU.

Jubilarni 25. kopaonik biznis forum, imao je i specijalne goste i specijalne događaje, pa se tako obratio Markus Lindkvist, futurolog i predavač u oblasti poslovne inteligencije i trendova, a prvi put se govorilo i o kreativnoj industriji u Srbiji, ideji kao najvrednijoj valuti.

Već dve i po decenije postojanja Kopaonik biznis foruma, popularnog „srpskog Davosa“, hiljade ekonomista, političara, diplomata, biznismena i medijskih ekipa početkom svakog marta sastaju se na Kopaniku, sa idejom da odgovore na najveće izazove srpske ekonomije, što im je i ove godine bio cilj. Forum su organizovali Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a pokrovitelj je Vlada Republike Srbije.

EKONOMIJA