Za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga ove godine je planirano u budžetu 825 miliona dinara!!!

16/03/2018

[views]

Ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, posetio je danas zemljoradničku zadrugu „Agrodunav“ u Karavukovu kod Odžaka, jednu od onih kojima su početkom decembra prošle godine dodeljena bespovratna sredstva Republike Srbije namenjena zadrugama.

ržava je ovakvim konkretnim podsticajima pokazala da je spremna da obnovom zadrugarstva jasno podrži opstanak i revitalizaciju sela, a samim tim i celokupnu privredu naše zemlje. U ovoj godini nastavljamo sa još značajnijim podsticajima i očekujemo da probuđeno interesovanje zemljoradnika za zadruge uskoro praktično pokaže da je udruživanje osnova svakog boljitka“, poručio je Krkobabić.

Direktor zadruge „Agrodunav“ Stevan Stanojković istakao je značaj ove investicije za 106 zadrugara i 40 njihovih kooperanata rekavši da će ovom investicijom zadruga povećati prihod i do 50 odsto.

Zemljoradničkoj zadruzi „Agrodunav“ dodeljeno je iz ovog programa 12,5 miliona dinara za kupovinu 50 junica simentalske rase, dok zadružno stado ukupno čini 360 grla raznih kategorija.

Ova zadruga se već decenijama, osim stočarstvom, uspešno bavi i voćarstvom, proizvodnjom semenskih kultura, a u svom sastavu ima i centar za doradu ratarskih i povrtarskih kultura. Zadruga je osnovana 1946. godine, a ostvaruje godišnji promet od šest miliona evra i plasira svoje proizvode isključivo na domaće tržište. Za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga ove godine je planirano u budžetu 825 miliona dinara.

EKONOMIJA