VLASNICI oružja počeli su da dobijaju nova rešenja za porez!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

16/09/2017

Počela uručenja rešenja poreza na registrovano oružje. Moguće i namirivanje na rate, ali uz pismeni zahtev

ASNICI oružja počeli su da dobijaju nova rešenja za porez na registrovane puške, pištolje i revolvere. Oni koji uz oružni list za držanje imaju i dozvolu za nošenje oružja, mogu da računaju na znatno veće iznose. Ukupna suma je još i veća ukoliko neko poseduje više komada oružja

Rok za uplatu je 15 dana od prijema rešenja, ali ipak postoji mogućnost da se porez namiri kroz nekoliko rata, za šta je potrebna posebna molba u vidu pisanog zahteva.

Ovaj porez plaća se za svaki komad registrovanog oružja – navode u Poreskoj upravi Srbije. – Za automatsku pušku porez iznosi 12.920 dinara, a za poluautomatsku 5.180 dinara. Za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, porez je 3.500 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 17.450 dinara.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, nije predviđena mogućnost plaćanja ovog poreza na odloženo. Međutim, krovni Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji omogućava, u određenim slučajevima, mogućnost plaćanja na više rata. Uslov je da se poreski obveznik pismeno obrati centrali Poreske uprave Srbije kako bi dobio mogućnost podele duga na više mesečnih rata.

– Poreska uprava može, na pismeni i obrazloženi zahtev poreskog obveznika, u celosti ili delimično, odložiti plaćanje dugovanog poreza, pod uslovom da plaćanje dugovanog poreza: za poreskog obveznika predstavlja neprimereno veliko opterećenje i nanosi bitnu ekonomsku štetu poreskom obvezniku – stoji u ovom zakonu.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

EKONOMIJA