Velika ulaganja u zdravstvo – uskoro početak rekonstrukcije bolnice u Arandjelovcu !!!

  • Izvor, foto : Opština Arandjelovac

14/11/2018

[views]

Arandjelovac-Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović obišao je juče prostorije Doma zdravlja gde je prezentovan rad novih dijagnostičkih aparata.

trong>Radović je potvrdio da je Vlada Republike Srbije odobrila 8,8 miliona evra za rekonstrukciju Opšte bolnice koja će početi ove godine, a uz dodatnu medicinsku opremu vrednu oko tri miliona evra i troškove PDV-a vrednost ulaganja će biti veća od 13 miliona evra.

Opština Aranđelovac će ove godine iz budžeta obezbediti 24 miliona dinara za rekonstrukciju kotlarnice u bolnici.

Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koji je potpisan između Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, Aranđelovac je dobio dva vozila za potrebe polivalentne patronaže, ultrazvučni aparat sa pratećim sondama, 4 digitalne vage sa visinomerom, 1 vagu za merenje beba, 1 autoklav, 4 EKG aparata, 1 suvi sterilizator.
Ukupna vrednost je 8 miliona 725 hiljada dinara, od čega je ministarstvo izdvojilo 6,98 miliona, a lokalna samouprava 1,745 miliona dinara.

„Izuzetno je važno da obezbedimo najpovoljnije moguće uslove za negu naše dece, majki, starijih sugrađana i svih kojima je lekarska pomoć neophodna“, rekao je predsednik opštine Bojan Radović i najavio još veća ulaganja u toku 2019. godine.

EKONOMIJA SRBIJA GRADOVI