Učenici Poljoprivredno-veterinarske škole u Svilajncu aktivni u ekološkoj sekciji

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor, foto:poljvet-svil.edu.rs

U sklopu aktivnosti ekološke sekcije, koja deluje pri učeničkom domu Poljoprivredno-veterinarske škole u Svilajncu, a koju vodi vaspitačica Jovana Mijačić, učenici su imali zadatak da osmisle i kreiraju pano koji se bavi pitanjima klimatskih promena i očuvanja životne sredine.

foto:poljvet-svil.edu.rs

Ekološka sekcija ima za cilj da upoznaje učenike sa posledicama promene prirodne sredine zbog nemarnog dejstva čoveka. Zaštita i unapređivanje životne sredine su civilizacijska obaveza čovečanstva, a ekološko obrazovanje je sastavni deo kulture svakodnevnog života.

Neophodno je da se konstantno nadograđuju moralni principi učenika u vezi sa prirodom i okruženjem, podizanjem njihove ekološke svesti i praktikovanjem ekološki prihvatljivog ponašanja.

Učenice prve godine koje aktivno učestvuju u ovoj sekciji ističu kako im je važno da kao đaci Poljoprivredne škole saznaju što više stvari vezanih za održiv razvoj i očuvanje planete, da to znanje prenesu u mesta u kojima žive i da se pobrinu da se svest o zdravoj životnoj sredini podigne na što veći nivo.

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC