U TOKU JE 43. MEDJUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Izvor: novosti.rs

Mnogobrojni posetioci obilazili su štandove najznačajnije turističke manifestacije u zemlji i regionu u potrazi za što povoljnijim putovanjima.

Na listama prioriteta za letovanje ove godine su obale Egejskog i Jadranskog mora gde se aranžmani prodaju i sa 50 odsto popusta. Među mnogobrojnim ponudama su aranžmani u Grčkoj, Turskoj, Egiptu, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Tunisu, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj i Maleziji koja je ove godine prvi put na sajmu.

Ako se četvoročlana porodica odluči da letuje ove godine u Grčkoj sa dvoje male dece potrebno je da izdvoji od 400 do 600 evra van sezone po osobi ili do 1.500 evra ako se bira neko ostrvo. U cenu su uključeni smeštaj i hrana bez prevoza. Hoteli u Turskoj nude se po cenama od 350 pa sve do nekoliko hiljada evra, koliko košta odmor u nekom od ekskluzivnih hotelskih smeštaja.

– Iako su se mnoge zemlje otvorile za posetioce, pa su uslovi za ulazak znatno olakšani u odnosu na prošlu godinu, posetioci se i dalje uglavnom odličuju za obale Grčke – objašnjavaju u turističkim agencijama. – Trenutno su najzanimljiviji aranžmani koji se nude pred sezonu kada se po ceni od skoro 15.000 dinara mogu obezbediti put i smeštaj u nekom od mesta u Olimpskoj regiji.

Osim inostranstva pod sajamskom kupolom i ove godine su ponude iz različitih krajeva naše zemlje. Banje, planine, etno-sela ali i gradovi potrudili su se da raznovrsnim izletima privuku posetioce. Aktivan odmor, sa mnogobrojnim pešačkim turama, nude skoro svi planinski centri, dok gradovi različitim letnjim manifestacijama i koncertima mame posetioce.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA VESTI GRADA BEOGRAD