U Kraljevu u punom jeku saniranje posledica od poplava !!!

  • Autor, foto : Ljubica Sokić

02/06/2019

KRALJEVO – Na teritoriji Kraljeva uveliko traje akcija sanacije štete koju je uzrokovala poplava prilikom izlivanja bujičnih potoka.

Podsećanja radi, čak 66 Mesnih zajednica je ugroženo, 20 lokalnih saobraćajnica oštećeno, 16 mostova urušeno, a 121 lice je moralo da napusti svoje domove.

Najugroženija su sela Sirča, Adrani, prigradsko naselje Grdica, Mrsać…

Pojedini meštani Adrana jošuvek nisu uspeli da izbace svu vodu iz svojih objekata i dvorišta. Oni strahuju da se ne ponovi isti scenario ukliko bude u narednim danima obilnijih kiša.

U selu Leševo u podnožju Gledićkih planina takođe je bilo dramatično. Most koji je pretio da se uruši i odseče pet sela, sačuvan je i to pre svega hrabrom bageristi koji je mašinu odvezao u nabujalu reku.
Aktivisti Lokalnog fronta pomažu ugroženima

Ako sami imate problema ili ako znate nekog kome je voda još uvek u kući, podrumu, štali ili u nekom postrojenju javite se porukom ili na telefon 063 7873 591, uputili su poziv na društvenim mrežama aktivisti Kraljevačkog Lokalnog fronta.

Kako su istakli, imaju veliku mašinu za izvlačenje vode u cisternu i odvoženje.

„Obezbedili smo i gorivo, tako da je sve besplatno, samo se javite što pre da možemo da napravimo raspored. U goste nam dolaze prijatelji sa raznih strana koji će poneti pakete hrane, sredstava za higijenu i dezinfekciju. Ukoliko poznajete okolinu, naročito staračka i izrazito siromašna domaćinstva, molimo vas da nam što pre javite“, poručili su aktivisti LF.

EKONOMIJA