U aprilu posao za prve radnike BEHA KOMPANIJE u Svilajncu !!

  • Izvor, foto : Opština Svilajnac

30/01/2020

Svilajnac-Nemačka kompanija “HDT” koja se bavi elektronikom i deo je “Beha Group” je  jedan od investitora koji će od ove godine poslovati u Opštini Svilajnac. Ova kompanija je kupila zemljište površine jednog hektara u Slobodnoj zoni i gradi fabriku za proizvodnju elektronskih mernih instrumenata, površine preko 2000m2.


Krajem septembra kada je potpisan  ugovor između Opštine Svilajnac i nemačkog investitora, predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović je nemačkoj kompaniji uručio građevinsku dozvolu. Izgradnja fabrike započeta je krajem novembra. Danas je predsednik opštine Svilajnac obišao radove na izgradnji fabrike koji su već pri kraju.

„ Hteo sam da se uverim da sve što je dogovoreno ide planiranom dinamikom jer ono što Opštinu interesuje je da rokovi budu ispoštovani. Plan je da krajem marta i početkom aprila ovde već rade prvi radnici, a to su nam potvrdili i vlasnici „Beha“ kompanije koju smo u decembru posetili,“izjavio je Milanović.


Beha je porodična kompanija sa dugom tradicijom, i ova izvozno orijentisana kompanija će zapošljavati preko 100 radnika. 

„Želim da pozovem naše sugrađane da konkurišu za posao u novoj kompaniji. Na sajmu zapošljavanja koji će biti početkom marta u Svilajncu, „Beha“ će biti jedan od poslodavaca koji će ponuditi radna mesta, ne samo za Svilajnčane već i za stanovnike okolnih opština. Ono što je za nas jako bitno je to da i  pored tih radnih mesta dinamika razvoja Svilajnca je podigla i nekada male lokalne firme koje su se zbog obima posla širile i sada su te firme sposobne da rade za strane investitore i da upošljavaju dodatne radnike,“ završava Predrag Milanović.

EKONOMIJA VESTI GRADA SVILAJNAC