Turistička sezona na Zlatiboru je bila veoma uspešna !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

25/09/2018

[views]

Zlatibor – Uprkos lošim vremenskim uslovima,  turistička sezona na Zlatiboru je bila veoma uspešna, beležimo porast broja gostiju, od deset do dvanest procenta u zavisnosti od meseca do meseca, što nas posebno raduje, izjavio je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović precizirajući da je do sada srpsku planinsku lepoticu posetilo 200 hiljada gostiju i evidentirano 800.000 noćenja.

trong>Prema njegovim rečima, trend rasta se odnosi i na turiste iz inostranstva koji poslednjih godina sve više uživaju u čarima Zlatibora.

„Našim strateškim razvojem i planovima  jeste bio cilj i ideja da se baziramo na inostrane goste, dakle, što bolju i kvalitetniju ponudu“, kaže Stamatović.

Iz tog razloga je pređašnjih deset godina rađeno na unapređenju turističke ponude .

„Brojni investitori su svoje objekte prilagodili novim svetskim trendovima, što daje rezultate. Jedna smo od retkih opština, pored grada Beograda i turističkih destinacija koja beleži porast  gostiju“ponovio je prvi čovek opštine Čajetina. 

Pored infrastrukturnih prednosti i povoljnosti puno se radi na zabavnim i pratećim sadržajima, što strance interesuje.

„Podiže se kvalitet i nivo usluge, smeštaja, a otvoren je i hotel Tornik sa pet zvezdica“, podsetio je on.

Stamatović je istakao da je nekoliko sličnih objekata u fazi izgradnje i izrazio uverenje da će na Zlatiboru u narednih pet godina biti potpuno zaokružena turistička ponuda.

„Nadam se da ćemo tada i dostići magičnu brojku od milion posetilaca na godišnjem nivou i 10 miliona noćenja“, očekuje predsednik.

Budući da u Srbiji, kako kaže, nije definisana, ni ista  zakonska regulativa za svakog gosta, veliki broj njih odseda u privatnom smeštaju. Izrazio je uverenje da će se to u budućnosti promeniti, čime će biti i uvećani prihodi od turizma na Zlatiboru.

„Ubrzo će i Nova godina, pa se smatram da ćemo do kraja tekuće moći da se pohvalimo sa 300 hiljada gostiju i milion noćenja“, očekuje predsednik.

Osvrnuo se i na izgradnju Gondole, navodeći da postoje veliki problemi i opstrukcije od strane državnih institucija.

„Međutim, nadam se da će se aktuelna vlast brzo promeniti, pa ćemo i taj postupak okončati“, zaključio je prvi čovek opštine Čajetina.

EKONOMIJA