Tender za rekonstrukciju 4 pešačka mosta u Paraćinu otvoren do 25. januara !!!

27/12/2020

Međunarodni tender za rekonstrukciju 4 pešačka mosta u Paraćinu, otvoren je do 25. januara. U cilju povećanja stepena bezbednosti građana i zaštite grada od poplava, u Paraćinu će biti rekonstruisano 7 mostova.

>

 U toku je tender za 4 pešačka mosta koji je u ime donatora, Švajcarske konfederacije, raspisao SEKO – Sekretarijat za ekonomske poslove švajcarske Vlade, s obzirom na to da je reč o međunarodnom tenderu odnosno sredstvima te evropske države.

Reč je o pešačkim mostovima kod Prestiža, kod solitera, kod hotela Petrus i kod spomenika Branku Krsmanoviću. Projektna dokumentacija koju je opština Paraćin uradila omogućila je da tender bude raspisan i to je praktično deo opštinskog učešća.Uprava za investicije i održivi razvoj opštine Paraćin pozvala je domaće i međunarodne građevinske kompanije, sa iskustvom u izgradnji, da podnesu svoje ponude.

Rekonstrukcija mostova podrazumeva rušenje starih i izgradnju novih, na višoj koti. Sa 2 miliona 580 hiljada franaka Vlada Švajcarske finansira rekonstrukciju mostova u Paraćinu, dok je istim projektom obuhvaćena i obnova dve škole, za šta Švajcarci daju milion i 200 hiljada franaka.

EKONOMIJA VESTI GRADA PARAĆIN