Srpska fabrika stakla iz Paraćina u prethodnom stečajnom postupku !!!

  • Izvor: Opština Paraćin

18/11/2018

[views]

Paraćin-Menadžment paraćinske Staklare u saopštenju za javnost dostavljenom medijima navodi da se “Srpska fabrika stakla AD Paraćin nalazi u prethodnom stečajnom postupku do pravosnažne odluke Privrednog suda“.

trong>Uprkos toj činjenici proizvodnja Srpske fabrike stakla je tokom 2018. godine dostigla 4.500 tona na mesečnom nivou, što predstavlja 20% više u odnosu na maj 2017. godine. Nadalje, prodaja Srpske fabrike stakla porasla je za 23% u odnosu na 2017. godinu i predstavlja rekordnu prodaju za poslednjih pet godina, sa tendencijom rasta u idućoj godini. Tokom 2018. godine od ukupne prodaje, Srpska fabrika stakla izvozi 46 odsto i pokriva 50 odsto domaćeg tržišta.

Takođe, investirana su i značajna sredstva u sređivanje i održavanje proizvodnih mašina i nabavljen je veliki broj novih alata. U skladu sa svojim mogućnostima, a u najvećoj meri, Srpska fabrike stakla izmiruje svoje obaveze prema svim svojim dobavljačima, kao i za struju i gas.

zdrava.h555_720 (600 x 140)
zdrava hrana21 ) (600 x 140)

Neizostavno se mora napomenuti da je Srpska fabrike stakla lagerovala potrebne sirovine za celokupni zimski period, što samo po sebi znači da redukcije proizvodnih kapaciteta neće biti, a što je u nekim ranijim periodima bio slučaj.

Svim angažovanim licima u Srpskoj fabrici stakla se na vreme isplaćuju zarade, ista uredno ostvaruju svoja prava na penziono osiguranje, zapošljavaju se mladi stručni kadrovi spremni da rade i uče, a menandžment se svim silama trudi da svakodnevno unapređuje uslove rada i konstantno radi na poboljšanju i produktivnosti fabrike i na njenoj stabilnosti“, kaže menadžment Srpske fabrike stakla, u saopštenju za javnost.

EKONOMIJA VESTI GRADA PARAĆIN