Srbija će u narednom periodu raditi na kreiranju sveukupnog imidža-TURIZAM BUDUĆNOST SRBIJE

 

29. јуна 2017.

Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 posto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije

edsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Talebom Rifaijem sa kojim je razgovarao o turističkim potencijalima i promociji Srbije kao turističke destinacije.

Vučić je istakao da je broj stranih turista u poslednjih godinu dana porastao za 20 posto i da je to nova šansa za promociju Srbije kao nove destinacije. On je naglasio da je neophodno naći nove modele za promociju srpske turističke ponude i zatražio pomoć Svetske turističke organizacije u stvaranju novog turističkog brenda.

– Srbija će u narednom periodu raditi na kreiranju sveukupnog imidža zemlje kao bezbedne i privlačne turističke destinacije – zaključio je Vučić.

Generalni sekretar Svetske turističke organizacije istakao je da je turizam budućnost Srbije, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

 Nije poenta u tome šta imaš, već kako koristiš to što imaš. Važno je da je rukovodstvo ove zemlje prepoznalo potencijale koji leže u turizmu – kazao je on.

On je naglasio da danas ceo svet, a ne samo Svetska turistička organizacija, gledaju sa velikom pažnjom u Srbiju i da ona mora da ispuni ta očekivanja.

On je Vučiću čestitao na naporima da Srbiju promoviše kao novu turističku destinaciju i naglasio da je neophodno raditi na omogućavanju lakšeg dolaska stranih turista u Srbiju, kao i na boljoj promociji zemlje i stvaranju novog brenda.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

EKONOMIJA