Sajam nameštaja ove godine okupio je oko 500 izlagača iz 45 zemalja sveta!!!

  • Izvor: novosti.rs

08/11/2017

OD 7.000 dinara do 15.000 evra. To je raspon u cenama bračnih kreveta koji se nude na danas otvorenom 55. međunarodnom sajmu nameštaja, pod kupolama Beogradskog sajma. Prvi – ležaj za dvoje jedan je od najjeftinijih artikala na ovogodišnjoj smotri, a onaj unikatni od punog drveta sa cenom u evropskoj moneti je najpapreniji izloženi model.

Sajam nameštaja ove godine okupio je oko 500 izlagača iz 45 zemalja sveta, koji su se predstavili na 60.000 kvadratnih metara prostora Beogradskog sajma. Najveći izlagači ponudili su i najveće popuste i do 40 odsto, ali prvog dana sajma većina posetilaca se samo raspitivala o cenama i uslovima prodaje.

– Cene su stvarno šarolike – priča nam Milena M. iz Beograda. – Tražim klub-stočić za dnevnu sobu i ima ih od 4.000 do skoro 40.000 dinara. Naravno, razlikuju se i u kvalitetu i dizajnu.

Ugaone garniture uz sajamske popuste mogu da se nađu i za 28.000 dinara, mada im cene „prelaze“ i 600.000 dinara. Velike su razlike i kod trpezarijskih stolova koji na Beogradskom sajmu sada koštaju od 15.000 do 300.000 dinara.

– Povodom ovog sajma nudimo popust od 18 do 30 odsto na cene kreveta i ugaonih garnitura – kažu na štandu kompanije „Nefa“. – Naš nameštaj se pravi u Vranju, ali po modelima ruske kuće „Spilit“. – Tako krevet „madrin“ košta 14.990 dinara, a bračni krevet je sa 12.990 snižen na 6.990 dinara. Ugaone garniture su od 24.990 do 29.990 dinara.

Najraznovrsnija je ponuda na štandovima velikih srpskih proizvođača. Oni su se potrudili i da predstave svoje najnovije modele po različitim cenama. Svoj nameštaj izložili su i „Matis“, „Numanović“, „Tahirović“, „Vitorog“… Predstavio se i vranjski „Simpo“ uz popuste, koji su u proseku oko 30 odsto.

Dok su hale krcate sofama, stolicama i ormanima, ove godine gotovo da nema kuhinja i oprema za kupatilo. Inače, čitav sajam je ove godine u znaku drveta i prirodnih materijala, a domaći izlagači su se potrudili da kvalitetom prate renomirane inostrane proizvođače. To je primetio i Džef Baron, konsultant za sektor industrije nameštaja razvojnog programa „Evropski progres“, programa EU i Vlade Švajcarske, koji je na otvaranju konstatovao veliki napredak u kvalitetu proizvoda. Otvarajući sajam, on je rekao da se „zahvaljujući svemu što se ovde radi, srpski proizvođači neće posramiti ni pred kojom svetskom manifestacijom posvećenom nameštaju, a mogu i stati u red sa najboljima“.

SPISAK renomiranih kompanija koje premijerno nastupaju na Beogradskom sajmu obogaćen je švajcarskom „Vitrom“, potom italijanskom kompanijom „Matijaci“, sa čuvenim drvenim stolicama izuzetnog kvaliteta, tu je i „Lacividina“ sa nameštajem vrhunskog dizajna, te francuski „Forestijer“, predvodnik u oblasti autentične rasvete. Premijere pripremaju i španski „Mobles 114“, litvanski „Emko“, francuski „Petit friture“, hrvatska „Prostorija“… Ponudu upotpunjuju i „povratnici“ kao što su srpski „Gir“, švajcarski „Vajt ouk“ ili bosanski MS&Wood…

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

EKONOMIJA