PRVI RADNI DAN U NOVIM ŠKOLSKIM KLUPAMA !!!

31/10/2019

Despotovac-Učenici Tehničke škole Despotovac otpočeli danas sa pohađanjem časova u renoviranoj školi.

Danas je sa početkom od 10 časova upriličena skromna svečanost povodom povratka učenika i nastavnika u novu, renoviranu školu.

Đake, profesore, zaposlene i ostale zvanice pozdravio je najpre direktor ove ustanove Dobrica Stojanović: „Posle godinu dana „rasejanja“ ponovo smo u našoj školi. Svi smo imali strpljenja i razumevanja i to nam se na kraju višestruko vratilo. Zahvalio bih se i rukovodstvu opštine koje je razumelo važnost ove ustanove i imalo sluha za potrebe dece. Posebno bih naglasio da naša škola, od ovoga trenutka, po uslovima koje pruža učenicima, nimalo neće zaostajati ni za jednom evropskom.“

reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)


Predsednik opštine Despotovac, Nikola Nikolić, rekao je da je do sada puno truda i sredstava uloženo kako bi naš grad i naša deca dobili najbolje moguće uslove za obrazovanje: „Svi smo se uz pomoć Vlade Republike Srbije založili da ovaj projekat bude u potpunosti i kvalitetno realizovan. Verujem da smo u tome uspeli, da je krajnji rezultat jedan savremeni, svetski objekat. Na vama đacima je da postižete što bolje rezultate i da ovo čuvate, a naše da neprekidno radimo da uslovi za vaš razvoj budu što bolji.“

Prilika je iskorišćena da se oda zahvalnost onima koji su dugo bili deo kolektiva škole i dali mu specifičan pečat. Profesorki Dobrili Milanović, koja je pre mesec dana otišla u penziju, uručena je simbolična nagrada u znak zahvalnosti za dvadesetogodišnji rad i zalaganje. „Žao mi je što sa penzijom nisam malo sačekala pa da održim đacima još neki čas u ovoj divnoj novoj školi. Isto tako, neizmerno sam srećna, što smo dobili ovakve uslove za rad. Ovaj grad, koji svi mi toliko volimo, to i zaslužuje“, rekla je čuvena profesorka Cica.

Da podsetimo, ukupna vrednost kompletno izvedenih radova iznosila je približno 136,3 miliona dinara sa PDV-om, a sredstva za realizaciju projekta obezbedila je Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Izvođenje radova povereno je firmi „Ami-monter“ d.o.o. iz Kruševca, nosiocu grupe ponuđača. Prostorije su opremljene nameštajem za koji je preko konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojeno približno 2 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila u tu svrhu, uz reparaciju već postojećeg, oko pola miliona dinara.

EKONOMIJA VESTI GRADA DESPOTOVAC