Proširenje saradnje između finskih i čačanskih preduzeća!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

26/09/2018

[views]

ČAČAK – Želimo da proširimo ekonomsku saradnju između finskih i čačanskih privrednih društava, poručili su danas nakon sastanka ambasador Republike Finske NJ.E. Perti Ikonen i prvi čovek grada na Moravi, Milun Todorović.

trong>Oni su, kako je rekao gradonačelnik Čačka, imali dva sastanka sa saradnicima na kojima se govorilo o unapređenju rada lokalnih samouprava i zaštiti životne sredine. Todorović je, takođe, naveo da je drugi deo bio posvećen poboljšanju investiranja finskih kompanija u Srbiju.

Prema njegovioj oceni, predstavnici preduzeća “Afarak” koja je kupila kraljevački “Magnohrom”, u čijem sklopu je separacija u Trbušanima i još nekoliko rudnika su veoma važni.

„To su rudnici  “Milićevci”, “Brezak” u Pranjanima i “Koviljača” u Gornjoj Gorevnici, a namera predstavnika ovog preduzeća je da se oni u narednom perionu razvijaju i  uposle ljude sa naših prostora“, precizirao je on. Time bi se, kako je dodao, stekli uslovi da se ruda iz njih preveze do „Magnohroma“, tj. preduzeća „Afarak“.

Prema rečima, Nj. E. Pertija Ikonena, on je danas u Čačku bio sa predstavnicima dve kompanije, “Afarak” koja se bavi novim tehnologijama i “Molok”čija je delatnost zaštita životne sredine.

„Nameravamo da ekonomska saradnja između naših preduzeća bude još obimnija, to je jedan od razloga mog gostovanja u Čačku, a drugi otvaranje izložbe Inovativnog dizajna“, naglasio je finski ambasador.

EKONOMIJA VESTI GRADA ČAČAK