Potpisan memorandum o saradnji između „Udruženja mladih preduzetnika Srbije“ i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Autor: Andrea Dobrosavljević

Nakon potpisanog memoranduma, izveštaj o današnjoj saradnji je u vidu intervjua za naš portal MEDIA PS dao predsednik „Udruženja mladih preduzetnika Srbije“, Ilija Diklić.

Foto: Teodora Regeljac

Andrea D.: Možeš li nam reći nešto više o današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi Republike Srbije?

Ilija Diklić: Naravno, a reč je o uspešnom potpisivanju memoranduma između „Udruženja mladih preduzetnika Srbije“ i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, čiji je sekretar dr Nenad Ivanišević. Ovaj memorandum predstavlja međusobno podržavanje između pomenutog udruženja i sekretarijata. Konferencije, edukacije, izlaženje na sajmove i sve u vezi privrede i turizma bi podrazumevalo tu podršku. Važan je korak u daljem radu jer znači da sekretarijat želi da pomogne mladim ljudima u Srbiji, te je prvobitna ideja da mladi ne odlaze iz svoje zemlje i da pokušaju da naprave nešto svoje u čemu bi im naše udruženje rado pomoglo. Lepo je što sam sekretarijat brine o važnim temama poput ove i daje priliku našem preduzeću da se pokaže jer je inovativno i nešto čega nije bilo kod nas u Srbiji do sada.

Foto: Teodora Regeljac

Andrea D.: Da li ti je i koliko bilo teško kao mladoj osobi i studentu da uđeš u preduzetničke vode?

I. Diklić: Svaki početak je težak, ali sam i u prethodnim intervjuima rekao da je prvi klijent najteži dok sve posle toga ide lako, što ponavljam i sada. Treba imati znanja i iz oblasti finansija, prava, digitalnog marketinga pa i odnosa sa javnošću. Teško je, multidisciplinarno ali je to posao koji volim, u kom uživam i kojim želim da se bavim.

Andrea D.: Planovi za dalju budućnost?

I. Diklić: Na duže staze nemam plan jer se kroz poslednje 2-3 godine ispostavilo da ne treba postavljati dugooročne planove već idemo kako nas put nanese. Uzdao bi se samo u veru i nastavio kao i do sada što sam, i mislim da je to najbitnije. Međutim, što se tiče bliže budućnosti, planiramo da se povežemo sa institucijama, da sarađujemo što više, da radimo na projektima kako bismo dobili sredtsva za organizaciju događaja itd.

Andrea D.: Za kraj, da li je prijem novih članova u toku i ko može da se prijavi?

I. Diklić: Da, primamo nove članove i ko god da je zainteresovan a ima do trideset pet godina može da se prijavi izuzev savetnika, oni mogu da imaju preko trideset pet godina i prijavljuju se posebnim putem. Trenutno je otvoren konkurs koji se može videti na Instagram stranici mladipreduzetnici.rs.

Ilija, hvala ti što si pristao da daš intervju za portal MEDIA PS i želimo tebi i tvom udruženju samo uspeh u daljem radu!

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

EKONOMIJA