PODSTICAJI U OKVIRU MERA RURALNOG RAZVOJA U 2021. GODINI !!!

30/03/2021

U ponedeljak, 5. aprila 2021. godine od 7:30 časova počinje prijavljivanje za podsticaje u oblasti ruralnog razvoja opštine Svilajnac.


Zbog epidemiološke situacije zahtevi će se podnositi u Centru za kulturu Svilajnac, a prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića opština Svilajnac je ove godine izdvojila 10 miliona dinara samo za ovu jendu meru, što je za tri miliona više nego prethodne godine:-Subvencionišu se aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva za kupovinu osnovnih sredstava u poljoprivredi, a iznos podsticaja je 70% ukupne vrednosti investicije,. To znači da registrovano poljoprivredno gazdinstvo može da nabavi neka sredstva vrednosti do 100.000 dinara bez PDV-a, a da od opštine dobije povraćaj 70% od te vrednosti – izjavio je Milanović istakavši da će se sa obradom zahteva i isplatom krenuti veoma brzo.


Milanović je pozvao poljoprivredna gazdinstva da se prijave za ovu meru, koja se godinama unazad pokazala kao veoma praktična i korisna:-Ne postoje nikakva ograničenja kada je u pitanju tip proizvodnje, mogu se prijaviti i gazdinstva koja se bave stočarstvom, povrtarstvom, voćarstvom, pčelarstvom ili bilo kojom vrstom poljoprivredne proizvodnje, važno je samo da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

EKONOMIJA VESTI GRADA SVILAJNAC