I dalje se borimo za Košutnjak !!!

  • Autor: Milana Jovanović

04/09/2020

Internetom već duže vreme kruži poziv za potpisivanje peticiju za spas Košutnjaka koju je organizovala organizacija ,,Ne davimo Beograd“.

Foto: wikipedia

Građani Beograda negoduju ideju da dođe do seče šuma na ovom prostoru i smatraju da ovaj mirni deo Beograda, koji je već godinama odmaralište za građane, treba da ostane bezbedan od drvoseča, bagera i građevinaca.

Veliki broj poznatih ličnosti podelio je apel za potpisivanje peticije, kako bi se podigla svest o tome da ovaj plan urbanizacije može ugrožava prirodu koja nas okružuje.


Organizacija ,,Ne davimo Beograd“ na svojim društvenim mrežama podelila je tekst koji prenosimo u celosti:

„Ljudima iz gradske vlasti koji su u prošlosti lagali javnost nebrojeno puta, ne verujemo ni jednu reč… Iako na sve strane možemo čuti da se vlast pere od investitora i obećava da neće biti seče, sa druge strane aktivnosti na donošenju plana kojim se omogućava gradnja na području Košutnjaka se nastavljaju”, upozorila je ta inicijativa u saopštenju.

Kako ne bi dozvolili da njihov poraz bude vidljiv, kriminalna vlast i njihova propagandna mašina, pokušavaju da prikažu sebe i kao zaštitnika šume… Medijske objave u kojima obećavaju da seče neće biti, proglašavaju sebe zaštitnicima prirode, a sa druge strane nastavljaju sa planiranim aktivnostima na donošenju plana, smatramo manipulacijom i pokušajem obmane gradjana”.

Ova peticija započela je onlajn ali je bilo omogućeno i potpisivanja na štandovima. Peticiju je potpisalo više od 76 hiljada ljudi i svaki dan dobija sve više podrške.

EKONOMIJA VESTI GRADA BEOGRAD