Dobra situacija u ekonomiji znači da ima prostora i za povećanje državnih plata i penzija!!

Dobra situacija u ekonomiji znači da ima prostora i za povećanje državnih plata i penzija!!

2. јула 2017.

Vučić: Biće znatno veće plate, ne znam koliko!!!!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Srbija ostvarila odlične ekonomske rezultate u prvih šest meseci ove godine, pa ima prostora za veće državne plate i penzije.

Predsednik Srbije se nada da ćemo do kraja godine preći rast BDP-a od 3,2 odsto, što je, kaže, odlična osnova da sledeća godina bude još bolja i konačno pokažemo da radom možemo da stvorimo nešto više.

Dobra situacija u ekonomiji znači da ima prostora i za povećanje državnih plata i penzija.

„Značajno veće plate u javnom sektoru, ali i penzije biće već u ovoj godini. Ostaje samo da se vidi koliko će povećanje biti“, najavio je Vučić.

On je, u izjavi novinarima, obilazeći fabriku municije Belom u Uzićima, rekao da sa posebnim ponosom može da ukaže na činjenicu da smo završili sa 33,2 milijardi dinara suficita prvih šest meseci ove godine.

„To nam se nije dogodilo ni prošle godine, koja je bila odlična“, konstatovao je Vučić i podsetio da je očekivani i prihvaćeni deficit bio 56 milijardi, što je potvrdio i MMF.

„Ne znam šta sada da radimo. Ne možemo da pravimo rebalans i da kažemo da bolje stojimo za 700 miliona evra. Dobro je da imamo više novca, više prostora za plate i penzije“, istakao je on.

Vučić je naglasio da je ponosan što su javne finansije uređene, i dodao da je zabeležen odličan rast u maju i junu, te da je u prva tri meseca bilo samo problema sa proizvodnjom struje i u rudarskom sektoru.

„Imali smo rast prerađivačke industrije u maju od 9,2 odsto u odnosu na maj prošle godine. U rudarstvu čak 10 odsto. Proizvodnja struje je bila u minusu za šest odsto, tako da je ukupna stopa rasta u maju 5,5 ili 6 odsto. To je daleko više od 1,2 odsto koliklo je bilo u prva tri meseca. Time ćemo se približiti do kraja godine i dostići onih 3 odsto o kojima smo govorili“, naglasio je on.

Vučić je izrazio uverenje da će se preći do kraja godine 3,2 odsto rasta, što su, kako je konstatovao dobre vesti.

Ukazao je da je jun još bolji od maja, ali da za sada nema podatke.

„Baš sam zadovoljan. Stvari idu dobro, to znači i veće plate i penzije, da svi ljudi osete boljitak“, naglasio je on.

„TOLIKO SE RATUJE PO SVETU, SVE ŠTO NAPRAVIMO TO PRODAMO“

U mestu Uzićima, kod Požege, danas je počela probna proizvodnja u Fabrici streljačke municije i opreme, u kojoj će se do kraja godine zaposliti 470 ljudi.

„Toliko se ratuje po svetu, toliko sukoba ima, sve što napravimo to prodamo“ rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prisustvovao početku probne proizvodnje.

Predsednik je rekao da očekuje da će izvoz namenske industrije Srbije 2020. godine premašiti milijardu evra godišnje.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

EKONOMIJA