DELEGACIJA KANCELARIJE ZA RAZVOJ I SARADNJU AMBASADE ŠVAJCARSKE U POSETI SVILAJNCU!!!

04/06/2021

Šef Kancelarije za razvoj i saradnju Ambasade Švajcarske Rihard Koli obišao je senzornu sobu u Svilajncu, koja je deo projekta “Poboljšanje terapijskih usluga za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na teritoriji opštine Svilajnac”, a koji lokalna samouprava sprovodi u partnerstvu sa Centrom za brigu o porodici, uz podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO.

Foto:  Opstina Svilajnac

Projektom je dosadašnji savetodavno-terapijski rad koji se realizuje u prostorijama Centra za brigu o porodici unapređen postavljanjem asistivne opreme za senzornu sobu za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju. Projekat doprinosi poboljšanju motoričkih i mentalnih veština, sposobnosti učenja i komunikacije, a time i kvaliteta života dece. Pored pružanja terapijske usluge, projekat uključuje i psihološku podršku za roditelje:„Ovo je prvi put da sam na terenu van Beograda i jako mi se dopada ovo što vidim. Drago mi je da sam upoznao majke i decu kojima je ovaj projekat mnogo pomogao, jer to i jeste bio naš cilj. Zadovoljan sam saradnjom i implementacijom ovog projekta, a znam da se ovde sprovodi još njih koje finansira Swiss PRO” – izjavio je Šef Kancelarije za razvoj i saradnju Ambasade Švajcarske Rihard Koli.


Centar za brigu o porodici Svilajanc dobio je nov projekat koji će finansirati Swiss PRO za ovu godinu pod nazivom „Deca u fokusu“.

EKONOMIJA VESTI GRADA SVILAJNAC