Za Gordanov život !  Budimo humani !

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Gordanu Savicu diplomiranom farmaceuti iz Bijeljine koji boluje od opake bolesti hitno je potreban novac za dalje liječenje. Molimo Vas spasimo jedan mlad zivot ,produzimo život, produžimo nadu ovom mladom čoveku.

Gordanu je u martu 2022. godine dijagnostikovan agresivni oblik malignog tumora mozga – multicentrični glioblastom, bez IDH mutacije CNS WHO gradus 4. Radi se o najagresivnijem tumoru mozga za koji su prognoze poražavajuće.

S obzirom na PH nalaz odlučeno je da se uradi operacija većeg dela tumora u predelu trigonuma lateralne komore. Gordan je operisan u aprilu 2022. godine u Kliničkom centru Srbije. Nakon kratkog oporavka kod kuće upućen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gde je primao hemioterpiju i radioterapiju u periodu od mesec dana.

Od juna 2022. je u Bijeljini, na kućnom lečenju, gde je nastavio sa hemioterapijom i primio još osam ciklusa. Do decembra 2022. stanje je bilo dobro, što su pokazivali i nalazi, međutim, od decembra se naglo pogoršava. MR koja je rađena u januaru 2023. godine pokazuje da je došlo do značajne progresije tumora i da operacija nije moguća.   

Već godinu dana traje Gordanova borba za život. Gordan koristi inostrane vakcine, gensku terapiju i brojne lekove čija je nabavka veoma skupa.

Do sada su Gordanovi roditelji uz pomoć rodbine i prijatelja uspevali da obezbede sredstva za lečenje, ali su iscrpeli resurse i sada im je potrebna pomoć u vidu donacija ljudi dobre volje. Otvorila se mogućnost da se Gordanu pomogne u na jednoj klinici u inostranstvu, ali nema mnogo vremena. Ukoliko se Gordanu stanje još više pogorša neće moći da putuje, zato je svaki dan dragocen.

Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Gordanov život!  Budimo humani!

Pomozimo Gordanu!

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO