Visoka medicinska škola iz Ćuprije dobila novog direktora !!!

27/05/2020

Ćuprija-Profesor dr Biljana Ilić novi je rukovodilac Visoke medicinske škole.


Na čelo te eminentne obrazovne ustanove posle dužeg vremena tako je došao neko ko je iz Ćuprije, i neko ko je svoj dosadašnji radni vek proveo kao deo njenog nastavnog kadra.

Prvi put nakon smene rukovodstva školu je posetio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji je istakao da će ova promena označiti kraj korišćenja političke funkcije zarad ličnih ciljeva, kao što je to u prošlosti nažalost bio slučaj, stoji na portalu TV Pomoravlje.

“Sada prvi put postoji sinergija između lokalne samouprave i uprave škole, koja je izuzetno važna za funkcionisanje ove obrazovne ustanove. Toga u prethodnom periodu nije bilo, jer je Savet Visoke medicinske škole, koji ima ukupno 17 članova, činilo 14 članova iz same škole i njih troje iz Vlade Srbije. Sa formiranjem Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija u rukovodstvo su uključeni predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva prosvete. Smatram da će dobar odnos između Opštine i nove direktorke uticati na razvoj škole i doprineti akreditaciji novih studijskih programa u dogovoru sa ministrom Šarčevićem”, zaključio je Erić.Video : TV Pomoravlje

Visoka medicinska škola strukovnih studija je akademska ustanova sa zavidnom tradicijom, i ja ću se svojim radom zalagati da joj vratim stari sjaj i renome koji je oduvek imala – poručila je prof. Biljana Ilić.

“Škola je pretrpela veliku štetu u prošlosti, ali sada treba gledati napred. Trenutno smo u procesu ponovne akreditacije studijskih programa strukovna medicinska sestra i strukovni medicinski radiolog. Roditeljima budućih studenata poručujem da ne treba da imaju nikakve dileme kada je u pitanju upisivanje Visoke medicinske škole, jer je ovo ustanova koja će njihovoj deci pružiti odličnu profesionalnu perspektivu.”

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI VESTI GRADA ĆUPRIJA