Vaše malo ZA MRVICU znači m n o g o !!!

  • Autor: media-ps.rs

08/12/2018

Ćuprija-Dejan Stanković MRVICA, sa svojih 45 godina, ubuduće će svoj život vezati za aparat ZA NEINVAZIVNU MEHANIČKU VENTILACIJU PLUĆA.

Foto Privatna arhiva

Za njega biste po nadimku rekli da ne bi ni mrava zgazio-MRVICA-ŠTO I JESTE TAČNO, JER JE ON ČOVEK KOJI , KAKO PO IZGLEDU, TAKO I PO NARAVI, JE DUŠA OD ČOVEKA.

Dejan je još kao srednjoškolac svojom pojavom privlačio pažnju. MRVICU su svi u gradu znali kao visokog, krupnog i stasitog momka dobroćudnog izgleda. Još u školi je počeo da se bavi sportom, tačnije rukometom. Završio je Gimnaziju u Ćupriji, i već nakon završene srednje škole počeo je aktivno da igra rukomet u jednom kruševačkom klubu. 1997. godine je upoznao svoju sadašnju suprugu sa kojom ima petoro dece- 4 dečaka i 1 devojčicu. Iste godine je počeo da radi u Kazneno popravnom zatvoru kao čuvar odakle je početkom ove godine i otišao u invalidsku penziju.

Nakon TREĆEG preležanog moždanog udara. Prva dva su otkiveni na skeneru u Beogradu. U noćnoj smeni je dobio jake glavobolje, vrtoglavicu i nestabilnost i pri sedenju. Odvežen je urgentnu i brzom reakcijom dr. Ivana Milojevića, neurologa, poslat u Beograd, gde je sve otkriveno. Prošlog decembra su krenuli isti simptomi, bolovi u glavi, vrtoglavica, povraćanje, a terapiju koju je pio nije bio u situaciji da kupuje redovno. Opet je hospitalizovan u ćuprijskoj bolnici na neurologiji, gde mu je dr. Ivan Milojević promenio lekove upoznavši se sa materijalnom situacijom pacijenta.

Sad u septembru mu je na kontrolnom pregledu u Beogradu zakazan termin za operaciju želudca, tj. ugradnju prstena na želudcu, jer je i pored svoje visine od skoro 2 metra imao težinu od 245 kg. Ali, ta operacija je sada, nakon svega što se desilo, dovedena u pitanje…

Prošlog meseca je počelo da ga guši i da otežano diše. Ali, pre dve nedelje nakon ovog gušenja i pritiska u grudima zadržan je u ćuprijskoj bolnici, ali je u utorak dr.Joksimović Zoran, kardiolog, hitno organizovao transport i Dejan je prebačen u KBC Zemun na odeljenje pulmologije. Izvadjeno mu je 40 litara tečnosti. Zahvaljujuci doktorima ove bolnice na čelu sa doktorom Vukčevićem, Dejan je trenutno u dobrom stanju.Doktor je Dejanu rekao da mu je za dalji nastavak života neophodan aparat za neinvazivnu mehaničku ventilaciju pluća koji mora da nabavi u što skorijem roku.taksi 5 (600 x 154)
taksi4 (600 x 154)
taksi 1 (600 x 154)

Vrlo brzo nakon objave njegove supruge Maje na fejsbuku da je Dejanu za dalji normalan zivot potreban ovaj aparat, akciji prikupljanja novčane pomoći za njegovu kupovinu javili javio se veliki broj ljudi koji su želeli da pomognu. Novčano ili doniranjem aparata.

Nažalost, nijedan aparat nije bio odgovarajući, te je jedina nada nov aparat marke Philips, koji ovde ima  i registrovanog servisera i distributera, pa Maja i Dejan mogu ovde da ga kupe, jer bi i u slučaju kvara mogli da lakše obave popravku i kupovinu delova, ali i ova cena nije pristupačna za džep….

Jedini problem je to što ovaj aparat koji može pomoći Dejanu, grmalju nežnog srca, Mrvici, kako ga svi u Ćupriji znaju, košta oko 3000 evra, koji su u ovom trenutku nedostižni za ovu mnogobrojnu porodicu, jer, i pored njegove invalidske penzije i Majine plate, koja nije velika, imaju i petoro dece od kojih trojica idu u srednju školu, a dvojica od njih putuju u drugi grad u školu, a najmladji, blizanci, su predškolci.

Evo nekih koji su se odmah javili da pomognu- Tehnička škola, koju pohadja najstariji sin Marko, ćuprijska Televizija Pomoravlje, Gimnazija, u koju je Dejan išao, kao i  Rukometni klub Radnički, koji će ceo prihod od ulaznica rukometne utakmice Radnički – Bor donirati za kupovinu aparata u saradnji sa Sportskim savezom Ćuprije….

SVI GRADJANI KOJI SU U MOGUĆNOSTI DA NOVČANO POMOGNU, MOGU TO DA URADE UPLATOM NA

DINARSKI RAČUN BANKE SOCIETTE GENERALE

                                                             275001053243574405

Možete uplatiti na ime Maje Gajić

       Svrha uplate /  ZA DEJU

                                  VAŠE MALO ZA MRVICU ZNAČI MNOGO !!!!

DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU.063-8223394
DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU.063-8223394
DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU..063-8223394
DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU..063-8223394
DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU...063-8223394
DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU…063-8223394
staklo 6-1 (600 x 120)
PROZOR 77(600 x 120)
PROZOR 55..11 (600 x 120)
DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA