Uloga medicinskih sestara i tehničara u despotovačkom Domu zdravlja značajna u timskom radu sa lekarima !!!

  • Autor: O.D/MEDIA PS

13/02/2020

Despotovac- Posetili smo Dom zdravlja u Despotovcu i iskoristili priliku da porazgovaramo sa glavnom sestrom ove ustanove, Tanjom Marjanović, koja je na samom početku istakla da je uloga medicinskih sestara i tehničara u Domu zdravlja značajna u timskom radu sa lekarima.


Foto: Opština Despotovac

Kolege i koleginice sa kojima radim i sa kojima sam radila, trudili smo se uvek da edukujemo mlađe kolege, i u tome poprilično uspevamo, pa uvek imamo tim koji je 24 časa na raspolaganju.


DZD
DZD2.
DZD..

Foto: Opština Despotovac

S obzirom da je u nekoliko okruga proglašena epidemija gripa, i da je populacija dece u posebnom riziku, velika pažnja se posvećuje vakcinaciji dece u Domu zdravlja u Despotovcu, koja se uspešno sprovodi godinama unazad, pa je i ove godine ista situacija, a obuhvat dece iznosi između 95% i 100%. Što se tiče vakcinacije protiv sezonskog gripa, ove godine se javio veći broj ljudi, u odnosnu na prethodnu. Godine 2018-e vakcinu je primilo njih 550, dok je 2019-e taj broj iznosio 610.

Glavna sestra nas je povela u obilazak rekonstruisane zgrade, pa je navela da je zgrada ovako uređena zahvaljujući naporima lokalne samouprave, koja je obezbedila ogromna sredstva za ovako veliki projekat preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a zgradu opremila nameštajem iz sopstvene kase. Iskoristila je priliku da ovim putem zahvalnost uputi upravo lokalnoj samoupravi koja je uvek Domu zdravlja davala neizmernu podršku i pomoć. Zahvaljuje se i svim generacijama medicinskih sestara, tehničara i lekara koji su u toku svog radnog veka u ovoj ustanovi svojim znanjem, požrtvovanošću i ljudskim odnosima prema pacijentima doprineli unapređenju i očuvanju njihovog zdravlja.

DRUŠTVO VESTI GRADA DESPOTOVAC