U Ćupriji osnovano Udruženje za zaštitu životinja „Ravno Štit“!!!

16/11/2019

Ćuprija-U Ćupriji je nedavno osnovano Udruženje za zaštitu životinja „Ravno Štit“.


style=“text-align: center;“>Foto: J. Marinković

„Naš cilj je briga o vlasničkim i napuštenim psima, ali i o ostalim ugroženim životinjama. Udruženje ima podršku od Društva za zaštitu životinja i prirode „Đurđevo“, koje nam pruža finansijsku pomoć za akciju besplatne sterilizacije pasa. Ubrzo ćemo napraviti i program za mačke, a u planu je nalaženje prostora u kome će životinje, nakon interevencija, biti smeštene do oporavka“, izjavila je Jasmina Marinković, iz Udruženja za zaštitu životinja „Ravno Štit“.


suncica2_o (600 x 130)
suncica3_o (600 x 130)

Udruženje je ostvarilo saradnju sa lokalnom samoupravom i JP „Zoohigijena“, koje obavlja popis životinja na teritoriji opštine Ćuprija. „Zoohigijena ima dobar registar vlasničkih i napuštenih životinja i znaju na kojim lokacijama se nalaze psi, tako da nam je saradnja sa njima od velike koristi u ovom poslu“, dodala je.

Naše udruženje je nastalo zahvaljujući dobrovoljnim prilozima građana, koje ćemo i nadalje prikupljati na tri lokacije: u pet šopu „Oskar“, vet šopu „Savić“ i fotografskoj radnji „Foto Bata“, kao i na račun udruženja koji će naknadno biti objavljen na fejsbuk stranici Udruženja „Ravno Štit“, rekla je Jasmina Marinković.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA