SVILAJNAC RADI I GRADI !!!

  • Autor: O.S./MEDIA PS

25/04/2020

Svilajnac- Nemačka kompanija “HDT” koja se bavi elektronikom, i koja je krajem prošle godine potpisala ugovor o saradnji sa Opštinom Svilajnac i kupovini zemljišta u Slobodnoj zoni, sada završava izgradnju svoje fabrike od preko 2000 kvadrata. 


to: Opština Svilajnac

Novih 100 radnih mesta značajna su za sve stanovnike kako opštine Svilajnac tako i susednih opština. Početak proizvodnje očekuje se već tokom leta.

U drugoj industijskoj zoni u Svilajncu započeta je izgradnja još jedne fabrike površine preko 1000m2, za nemačkog investitora koji u drugoj polovini ove godine takođe započinje svoju proizvodnju. Kompanija „A2000“ koja se bavi proizvodnjom štampanih elektronskih ploča  predstavlja 100 dodatnih radnih mesta u opštini Svilajnac i poslovaće u Novoj zoni privređivanja gde je kupila zemljište površine 1ha.

“Svilajnac je pokazao da je spreman i sposoban za ovako velike projekte i za jako ozbiljne strane investitore. Tokom trajanja vanrednog stanja u našoj državi ni jedan investitor nije otpustio radnike i nije se zaustavljao proizvodni proces što je dokaz da privreda Svilajnca ima čvrste temelje ali i da su mere Vlade, u vidu podsticaja privredi,  bile pravovremene tako da se nadamo da ekonomska kriza koja prati pandemiju korona virusa neće ostaviti značajne  posledice”, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.  


Pored dva nemačka investitora, i brojnih poznatih brendova kao što su Vossloh-Schwabe,Ariston, Alfa tehniks i drugi, Opština Svilajnac je u svoj već bogati investicioni portfolio dodala još jedan svetski poznati brend-  švajcarsku kompaniju Regent.

“Mi godinama unazad uspešno realizujemo proces dualnog obrazovanja i prvi učenici koji su školovani prema ovom sistemu dobiće ponude za posao u kompaniji Vossloh-Schwabe, gde su obavljali svoju praksu. Strani investitori koji otvaraju fabrike u Svilajncu nude kvalitetna radna mesta i traže stručnu radnu snagu. Kao odgovor na to,  obrazovni profili u Srednjoj školi u Svilajncu prilagođeni su potrebama privrede i time smo zaokružili ceo proces”, završava Milanović.

DRUŠTVO VESTI GRADA SVILAJNAC