Srdjanu Miljkoviću iz Ravne Reke kod Resavice hitno potrebna novčana pomoć da krene sa terapijama i prohoda !!!

  • Autor: MEDIA PS / K.Š.

16/03/2021

Srdjan Miljković, iz Ravne Reke pati od jako retkog oblika leukemije, usled čega je u procesu lečenja došlo do komplikacija koje su dovele do toga da je Srdjan ostao u kolicima.


„Sve je počelo od upale uha, u početku sam mislio da je to obična upala uva, javio sam se u Bolnicu u Ćupriji, ostavili su me na odelenju da ležim, tu sam bio nedelju dana, gde su ustanovili da su mi trombociti niski, poslali su me za Kragujevac, gde sam ležao 3 meseca. Medjutim, koštana srž tada nije pokazala da bolujem od leukemije“,priča svoju tešku priču Miljković…

Srdjan se nažalost, ponovo javio u Hitnu pomoć u Ćupriji, odakle su ga poslali direktno za Beograd. U Beogradu su otkrili da ima veliki tumor u uvu, koji mu je  napao celu levu stranu, i pojavio se facijalis, pa su morali hitno da ga operišu. Operacija je trajala više od 5 sati, i kada je probudio iz anestezije, Srdjan je mislio da je ceo problem rešen. Ali…Prilikom pregleda, doktorka kooja mu je skidala konce je rekla da će pravo stanje videti tek nakon 15 dana, i da će videti zbog čega je nastupila toliko velika upalla oba uva. Nakon dve nedelje Srdjan se javio lekaru sa rezultatima biopsije, i tada mu je rečeno da boluje od mijaliakutne leukemije i da mora hitno da krene sa hemoterapijom.

Srdjan je ležao u bolnici u Beogradu na odeljenju hemoterapije, gde je  primao 78 dana hemoterapiju, i tumor je sa glave spušten na kičmu gde su ga dalje zračili. U tom periodu je Srdjan ostao nepokretan, dobio paraplegiju i dekubit.

„Hteo bih  da zamolim sve ljude koji mogu da mi pomognu da pokušam da prohodam jer sam još mlad i pun volje za životom, da idem, da se krećem“, Srdjan govori tiho, snebivajućim glasom, očima punim nade i želje da će i on ponovo moći da korača, da prošeta po Ravnoj Reci, na svežem i oštarom vazduhu.


Srdjanu se motorika vraća ponovo, počeo je da polako da pomera noge, ali bi za potpuni oporavak morao da potraži stručnu pomoć, još uvek se traži klinika koja bi mogla da pomogne ovom mladom čoveku, otprilike jedan tretman košta od 100-120 evra, a broj tretmana će biti odredjen posle pregleda.

Humanitarna organizacija iz Despotovca, „Despotovo srce“, koja je uradila prilog sa Srdjanom Miljkovićem, poziva sve dobre ljude da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji prikupljanja novca za terapije koje su potrebne da ovaj vedri mladić pun života ponovo stane na svoje noge.

Ovom pozivu se pridružuje i naš portal i pozivamo sve ljude koji nas prate, ako su u mogučnosti, da uplate koliko mogu na žiro račun organizacije Despotovo srce 

 EVO BROJA RAČUNA-   200-3230600101899-18.

Hvala svima koji se odazovu akciji, uplatom ili deljenjem, jer vaše malo, Sardjanu daje snagu i možda već do kraja godine uz terapije i uz vašu pomoć ovaj hrabri dečko prohoda, ponovo.

DRUŠTVO VESTI GRADA DESPOTOVAC