Sezonski grip se zahuhtava-postoji mogućnost da se raspust koji sledi produži !!!

29/01/2020

Sezonski grip se zahuhtava, a samo na teritoriji glavnog grada se za nedelju dana povećao broj obolelih za 7,5 odsto , od toga najveći je broj mini epidemija po obrazovnim ustanovama – školama i vrtićima. 


Foto: gminfo.rs

Iako mesta za paniku nema, ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da ako se bude povećavao broj obolelih, postoji mogućnost da se raspust koji sledi produžim, piše Blic.

“Da li će biti produžen raspust, zavisi od vremenske prognoze, jer kada temperatura padne virus gripa se brže širi. Pratićemo kako se to razvija, pa ćemo 12. ili 13. februara doneti odluku da li će raspust biti produžen kao prošle godine”, navode iz Ministarstva prosvete za “Blic”.


Šarčević je ranije rekao da se situacija prati po svim školskim ustanovama, ali i da će evidenciju o broju obolelih dobijati i od “Batuta” u narednom periodu.

Raspust za školarce počinje 1. februara, a završava se 18. februara. Prošle godine zbog velikog broja obolelih od gripa raspust je produžen još nedelju dana, pa su đaci bili na odmoru gotovo ceo februar.

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI