Reka Tisnica poplavila ŽAGUBICU !!!

  • Autor: S.Prokic

02/08/2018

[views]

Žagubica- Zbog velikih kiša koje su padale predhodnih dana kao i jutros  u Žagubici (Izmedju Bora i Petrovca na Mlavi) se izlila reka Tisnica koja je u ovom mestu u naprvila ogromnu  poplavu..

to: Jovica  Ivanović

Voda je poplavila veći deo Žagubice,  i da je visina vode za sada velika, a kako je za naš portal media-ps.rs   izjavila Dragana Milosavljević tehnički sekretar štaba, velika količina vode je potpolila stambene objekte  gde  je u pojedinim mestima voda preplavila kuće. 

Prema informaciji  koju smo dobili od Dragane,  naneta je ogormna materijalna šteta ali nema žrtava,  što je i najbitnije .

Ekipe su na terenu i proglašena je varedna situacija za deo teritorije opština Žagubica.

Kako je za naš portal rekao Jovica Ivanović, čije snimke možete pogledati, ne pamti se da je u skorije vreme bilo ovakvih poplava.

Video: Jovica  Ivanović

Kao i u većem delu Srbije, velike kiše su napravile ozbiljne probleme (potopljena polja sa usevimama, razrušeni putevi i lolakni mostovi), tako se i izlivanjem Tisnice  našla i Žagubica koja je po snimcima koje je Jovica nama  ustupio,  napravila pravi potop u ovom mestu kome je sada nepohodna sva pomoć, kao i većini mesta u Srbiji gde su obilne kiše napravile ogromne poplave i materijlane štete.

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI