RAVANELIUS-Kako decu zainteresovati da slušaju koncert klasične muzike i Dečiji kompozitorski atelje !!!

  • Izvor:Ravanelius

27/06/2019

Ćuprija-Sa željom da se kod dece probudi ljubav prema umetničkoj muzici ali i da im se pomogne da izrastu u savesne i edukovane učesnike kulturnih događaja, festival Ravanelius organizuje edukativni program za decu uzrasta od 5 do 10 godina.

trong>Voditelj programa je Miloš Milovanović, novinar, TV voditelj ali i kontrabasista. Dočekaće decu ispred sale, spreman da odgovori na sva njihova pitanja i da ih upozna sa svim detaljima koji se tiču posete koncertu klasične muzike. Deca će naučiti kako se kupuje ulaznica, šta sve na njoj piše, kako se pronalazi svoje mesto u sali. Pre početka samog koncerta, deca će se upoznati sa instrumentima na sceni.
Učesnici će dobiti odgovore na važna pitanja poput: Zašto se isključuje ton mobilnog telefona za vreme trajanja koncerta?, Kada i zašto se aplauzom nagrađuju izvođači?

Sam program podrazumeva pravo slušanje koncerta tokom kog će deca učesnici, pored bontona, naučiti i kako se uživa u koncertu klasične muzike.

Program se realizuje uz podršku Kolarčeve zadužbine.

Učešće u programu je besplatno, a dobrodošli su i roditelji!

4. jul 2019. godine

12 časova

ŠOMO Dušan Skovran


taxi stara carsija4-2 (490 x 145)
taxi stara carsija4-1 (490 x 145)
taksi 1 (600 x 154)
taksi 5 (600 x 154)
taksi4 (600 x 154)

Muzička radionica pod nazivom Dečiji kompozitorski atelje koju drži Irena Popović, kompozior, namenjena je svoj deci školskog i predškolskog uzrasta koja žele da se izraze kroz muziku.
Osnovna ideja ove radionice je ozvučavanje priča i bajki kroz koju deca sama kreiraju zvučni svet, odnosno komponuju muziku za određenu bajku.
Ova radionica integriše različite vidove umetničkog izražavanja u okviru koje će deca pevati, svirati, čitati i slušati poeziju, kreirati svoje priče, plesati – jednom rečju deca će se igrati i kreirati svoj umetnički svet.
Cilj Dečijeg kompozitorskog ateljea je da podstakne krativnost kod dece i adolescenata. Sistem škole u mnogim segmentima ne prati potrebe dece a kroz ovakve radionice se otvaraju nove sfere poimanja muzike i umetnosti.
Zavisno od broja učesnika, polaznici će biti podeljeni u grupe, a deca koja budu želela moćiće svoje radove da prezentuju u okviru svojevrsne muzičke izložbe na kraju muzičke radionice.

Irena Popović Dragović je kompozitorka, koja komponuje muziku za pozorišta širom Evrope, a sarađuje sa najznačajnijim rediteljskim imenima. Njena muzika nagrađivana je širom zemlje i sveta. Kompozicije ove autorke izvode se na različitim festivalima širom sveta, a njena dela su na repertoaru mnogih solista i kamernih ansambala. Aktivna je i kao predavač i izvođač u okviru različitih umetničkih radionica improvizovane muzike.

Prijavite svoju decu na radionicu: DEČIJI KOMPOZITORSKI ATELjE, koja će se održavati 05. i 06. jula u okviru festivala Ravanelius. Radionica će se realizovati u terminima od 10:00 – 13:00 i od 17:00 – 19:30.
Info: 0611143695; ravanelius2019@gmail.com

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA