PROTIVGRADNE MREŽE pod povoljnim uslovima

  • Autor: Dragoslav Spasić

08/12/2018

[views]

Topola- Postignut je sporazum sa poslovnim bankama i osiguravajućim kućama da će sledeće godina od kraja janura početi velika akcija ponude kredita za podizanje  protivgradnih mreza u opštini Topola za voćare i povrtare.

to: printsreen-youtube

Voćari i povrtari  će moći od sledeće godine da za hektar protivgradne mreze dobiju povoljne kredite na 10 godina.

Opština Topola će za sve to vreme pokrivati kamatu na tu sumu a država će davati  povraćaj od 50 posto.

Tako da uprošćeno rečeno ovo ce biti pilot projekat prvi u Srbiji gde će zajedno raditi opština, država preko ministarstva poljoprivrede, poslovne banke i osiguravajuće kuće, kako bi svi zajedno doprineli da se u narednim godinama pod veoma povoljnim uslovima što veći broj parcela pokrije protivgradnom mrežom.

car wa15-1(720 x 120)
kola16-1 (720 x 120)

Pošto će opština učestvovati u plaćanju kamata  očekuje se da celokupna ugradnja mreže na jednom hektaru neće preći 9500 evra, što znači da će poljoprivrednik za nekih 4800 evra dobiti hektar mreže sa otplatom na 10 godina bez kamate pošto od drzave dobije subvenciju od 50% na uloženu sumu.

Veoma interesantan projekat koji će već od nove godine zainteresovati  sve proizvođače da se za manje od pola tržišne cene reše šteta koje su im pravila nevremena prethodnih godina .


DRUŠTVO VESTI GRADA TOPOLA