Porodici Stefanović iz Paljana potrebna pomoć da ne bi predstojeće hladne dane dočekali bez krova nad glavom !!!

  • Autor: MEDIA PS / Pomoć prijatelju

22/10/2020

Ćuprija, Paljane-Petočlana porodica Stevanovic iz Paljana živi u otežanim uslovima današnjice. Kuća je stare gradnje, oronula i u lošem stanju.


Foto: Emina Ilić, Dejan Ristić

Ove godine ih je zadesila nesreća, umro je član porodice, sin, otac i muž, Milutin Stevanović, u svojoj 47. godini.

Povrh svih nevolja, problema i poteškoća, to je na trenutak ovim ljudima dodatno otežalo život, psihički, a itekako i fizički. Teško je kada ti život na leđima da teret koji moraš da cimaš, vučeš i nosiš, a snage ponestaje.

Kažu, sloga kuću gradi… Ali, nažalost, živimo u vremenu gde je to na drugom mestu.

„Preko grupe Pomoć prijatelju klik OVDE, saradnici, prijatelji, kao i komšije, su došli do ideje da se ovoj porodici izgradi nova kuća, da bi imali siguran krov nad glavom. Trenutno radimo na tome da im olakšamo život, priuštimo tehnologije koje godinama unazad nisu imali, a nisu ni tražili. Stevanovići su se navikli tako da žive, bez najosnovnijih uslova za život, bez nade da će ikada imati nešto od toga u svom trošnom domu…

Tako su živeli, trpeli i mučili se. Ispucale ruke su vukle čitav ovaj teret sve do dan danas. Sami i prepušteni jedni drugima. Na pitanja: „Kako ste “ dobijali biste uvek dobro poznat odgovor, koji vam odzvanja u glavi- „Pa, kako mora“….

Ali i to ćemo nastojati da promenimo, na bolje“, rekla nam je u razgovoru o ovoj porodici Emina Ilić, jedna od aktivnih članova ove humanitarne grupe Pomoć prijatelju.


Josipa Djurić, Slaviša Milosavljević i Danijel Vignjijević bili su prvi koji su pokrenuli priču o ovoj porodici, i o tome su obavestili Vladana Milosavljevića i zamolili ga da u svojoj grupi pozove ljude da se jave ako mogu da pomognu ovoj porodici. 

Tako je i sama izgradnja započeta, otkopan je temelj i radovi su počeli, korak po korak. Posle prve objave na grupi Pomoć prijatelju, od strane osnivača grupe, Vladana Milosavljevića, u akciju se priključio i JKP Ravno 2014, tako što su dali mašine koje su pomogle da se dvorište i ceo teren sredi.

Svakodnevno radnici dolaze na teren i rade na što bržem uredjenju kuće porodice Stevanović.

„Mnogo ljudi se odazvalo od samog početka, i što je najbitnije, imamo i nove ljude koji svakodnevno zovu i nude pomoć. Uvek je svaka vrsta pomoći dobrodošla. Naravno, može biti bilo kog kriterijuma.
Bitno je da ste uz nas, da pratite naš rad, da ste prepoznali našu želju i volju. Naš motiv je :“Idemo do kraja, da porodici obezbedimo siguran, bezbedan i topao dom“, istakao je Vladan Milosavljević, sa nadom, da će kuća biti uredjena u što kraćem roku, jer nas samo par dana deli od hladnih, zimskih dana, a starim Stevanovićima će se opet uvući mraz u kosti…

Da bi zimu dočekali u toplom domu, pomozite da im se ostvari ovaj, samo jedan san-da imaju krov nad glavom…

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA