Ponovo postoji pretnja od razbuktavanja epidemije korona virusa u Srbiji-razmatraju se restriktivne mere !!!

  • Izvor: novosti.rs

18/06/2020

KLINIČKO-bolnički centar „Bežanijska kosa“ biće najverovatnije nova kovid-bolnica.


trong>Od ostalih mera Krizni štab razmatraće zabranu poseta bolnicama, ograničavanje okupljanja na otvorenom, smanjivanje limita za okupljanja u zatvorenom, koji je trenutno 500 osoba, i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama.

Ranije danas epidemiolog Predrag Kon istakao da je epidemiološka situacija u prestonici ponovo zabrinjavajuća:

– Epidemiološka situacija Kovid 19 u Beogradu je ponovo preteća. Zbog povratka studenata svojim kućama u julu može se pretnja proširiti po čitavoj Srbiji. Do pogoršanja situacije je došlo posle 5. juna kada su ograničenja javnog okupljanja bila na hiljadu, a kasnije potpuno ukinuta. Mnogo se ovo pogoršanje situacije u javnosti povezuje i sa derbijem Partizan-Zvezda odigranim 10. juna, mada novooboleli u Srbiji ne daju podatak da su bili na derbiju (bar meni nije poznato).


Takođe, Član Kriznog štaba imunolog Srđa Janković upozorio je danas da ponovo postoji pretnja od razbuktavanja epidemije korona virusa u Srbiji i da se razmatraju restriktivne mere koje će biti preduzete da se to spreči.

Janković je rekao da bi on u ovom trenutku isključio preduzimanje ekstremnih mera, kao što je uvođenje policijskog časa, jer to ne bi bilo svrsishodno u ovoj fazi.

– Kako je epidemija jenjavala, bilo je određenih popuštanja mera a sada, sa novom pretnjom, treba razmisliti – rekao je on.

DRUŠTVO