Održan 1. Memorijalni turnir „Dragoslav Spasić Spale“!!!

13/08/2021

Topola-Juče je na stadionu FK „Karađorđe“ u Topoli održan prvi memorijalni turnir „Dragoslav Spasić Spale“.


Spale je uzdigao sport u Topoli, ali i društveni život ove varošice smeštene na obroncima Oplenca.  Na žalost, prošle godine nas je prerano napustio, i njemu u čast ove godine je po prvi put održana ova manifestacija kojoj, nadamo se, tek predstoji razvoj uz mnogo sponzora u narednim godinama. ŽFK Karađorđe iz Topole je odajući počast ovom čoveku koji je dao svoj veliki doprinos njegovom razvoju, juče dao sve od sebe igrajući utakmice sa gošćama ŽFK Kraljica Marija i ŽFK Šampion.
Sekretar FK Karađorđe je otvorio ovaj memorijalni turnir:-Ovo je prvi memorijalni turnir posvećen Dragoslavu Spasiću Spaletu koji je iznenada preminuo prošle godine. Već tog trenutka imali smo ideju da to obeležavamo svake godine memorijalnim turnirom. Spale je bio neko ko se prvo bavio sportskim novinarstvom, a kasnije je počeo da piše i o drugim oblastima.Krenuo je prvo da prati ženski i muški FK Karađorđe. Njegova ljubav prema ŽFK Karađorđe bila je nemerljiva. Pokušaćemo na ovaj način da sačuvamo uspomenu na njega.

Spaletova ćerka Tanja, kao i sin Aleksandar, zahvalili su se u ime porodice svima koji su učestvovali u organizaciji memorijalnog turnira koji nosi ime njihovog oca,  kao i  upravi  ŽFK kluba u koje je Spale najviše verovao,  i svim pristunima na turniru.

DRUŠTVO VESTI GRADA TOPOLA