NOVA oprema stigla u kabinet FIZIKE !!!

  • Autor: Ž. Prokić

11/12/2019

Ćuprija-Osnovna škola Vuk Karadžić je nakon nekih reformi u školstvu umesto dvosmenskog rada počela da radi samo u jednoj smeni, odnosno, pre podne.

Foto V. Vijorović

Ova škola je imala kabnet za fiziku i hemiju koji je bio adekvatno opremljen. Nažalost, ta oprema je bila stara i dotrajala, u mnogome teška za korišćenje i realizaciju praktične nastave i izvodjenje ogleda.

Kabineti su u medjuvremenu opremani ali to nije bilo dovoljno niti u skladu sa potrebama.


suncica2_o (600 x 130)
suncica3_o (600 x 130)

Nekada je u ovoj školi predavao nastavnik fizike, Životije Tasić, koji  je svojim nesvakidašnjim načinom rada uspevao da svima približi ovaj zanimljiv predmet. Njegovim stopama, u školi fiziku predaje nastavnica Lela Božić, koja u ovoj školi radi već više od 25 godina, koja će, nadamo se, imati iza sebe dostojnog naslednika koji će sa istim žarom deci pričati o Ajnštajnu, Njutnu, Mariji Kiri, kretanju, sili i o svemu drugom…

Nastavnica Lela je na osnovu tema koje se obradjuju u osnovnoj školi predočila koja oprema joj je najpotrebnija da bi djaci dobili pravi uvid u sve lepote ove prirodne nauke, koja, uz pravog nastavnika ume da bude itekako interesantna i zanimljiva, jer se mnogo stvari može naučiti baš kroz razne oglede i vežbe za koje je i bila neophodna ova nova oprema.

Zato je lokalna samouprava uvidela da je potrebno da se krene sa opremanjem kabineta fizike, za početak.

Odvojili su određena sredstva i škola je za taj iznos na osnovu potreba i mišljenja nastavnice fizike kupila osnovna sredstva.

Ovo je sigurno samo početak i sigurni smo da će se ubuduće nastaviti sa opremanjem kabineta fizike.

DRUŠTVO VESTI GRADA ĆUPRIJA