Jak sneg pada u gradovima širom Srbije i vejaće sve do subote!!!

  • Izvor: gminfo.rs

14/11/2018

[views]

Gornji Milanovac-Jak sneg pada u gradovima širom Srbije. Prema najavama meteorologa, vejaće sve do subote, saopštavaju meteorolozi.

trong>Od Božidara Vučetića, direktora JP za izgradnju saznajemo da Zimska sliužba ovog preduzeća spremno dočekuje novi snega, a ukoliko padavine budu obilne, kako meteorolozi najavlajuju, angažovaće i treće lice, odnosno, privatnike u čišćenju puteva.

– Spremno dočekujemo novi sneg. Mehanizacija je kompletna na terenu. Čistimo kako grad tako i seosko područje. Materijala posipnog imamo dovoljno, i rizle i soli. Videćemo koliko će padavina biti, borićemo se. Uključićemo i treće lice, odnosno, privatnike da nam pomognu u čišćenju, ako to budu vremenski uslovi nalagali, i ako zaista budemo imali obilne padavine, od 30 do 50 cm, koje meteorolozi najavljuju. Za sada je sve prohodno, iz par mesnih zajednica smo imali pozive. Zvali su iz Dragolja i Trudelja, Gornje Crnuće, iz gornjih sela još ne zovu. Tako da je za sada sve pod kontrolom – rekao je Božidar Vučetić.

Meteorolozi najavljuju do subotu u većini mesta više od 40 centimetara snega. Prema izgledima vremena, do 31. januara, u petak i subotu oblačno sa snegom.

Više padavina se očekuje u petak uveče i tokom noći ka suboti uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. U subotu posle podne postepeni prestanak padavina. U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom.

Zatim od utorka oblačno i hladnije sa snegom.

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI