I PENZIONERI POMAŽU ! Porodica Radisavljević iz Despotovca iskoristila izolaciju na društveno koristan način !!!

  • Autor: G.V.D../MEDIA PS

07/07/2020

Despotovac- Porodica Radisavljević iz Despotovca, Nikola i Gordana, iskoristili su izolaciju na jedan društveno koristan način. Pored toga što prave zimnicu, sokove i druge domaće proizvode, došli su na ideju da, zbog trenutne situacije, vreme koje provode u kući iskoriste i za pravljenje zaštitnih vizira, koje su osim svojim prijateljima i komšijama, poklonili i Domu zdravlja.


Foto: G.V.Despotovac

Kako kažu, osim ljubavi jedno prema drugome i posle 50 godina braka, gaje posebnu ljubav prema svojoj opštini Despotovac i drago im je što su mogli da učine nešto korisno.

„Kupio sam plastiku u knjižari, ostatak materijala sam imao u svojoj radionici, i rešio sam da svoje sada slobodno vreme iskoristim da napravim nešto korisno. Pravio sam vizire ručno, a prvi sam napravio svom komšiji Savi veterinaru. Iskoristio bih priliku da ovim putem spomenem njegovu decu, kao primer dobro vaspitane dece, koji sada kada supruga i ja ne možemo da izlazimo van dvorišta, svakog dana svrate do nas i pitaju da li je potrebno nešto da nam kupe. 

Nemam reči kojima bih im iskazao zahvalnost za brigu o nama. Pozivam sve njihove vršnjake da slede njihov primer i pomognu svojim najstarijim sugrađanima“, navodi Nikola Radisavljević.


Nikola je takođe napomenuo da će on nastaviti sa pravljenjem vizira, ali takođe poziva sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da doniraju potreban materijal, kako bi što više vizira bilo napravljeno.

Vizire je preuzela glavna sestra Doma zdravlja, Tanja Marjanović, koja se zahvalila Goci i Nikoli na dobroj volji i želji da pomognu zdravstvenoj ustanovi.

I PENIONERI POMAZU..)
I PENIONERI POMAZU...)

Foto: G.V.Despotovac

„Iskoristila bih priliku da se osim Nikoli, zahvalim i svim drugim humanim ljudima, našim dobrotvorima koji su omogućili svojim donacijama da Dom zdravlja radi neometano u ovako teškim trenucima. Uspeli smo da obezbedimo zaštitnu opremu pre svega za zdravstvene radnike, koji će našim građanima bezbedno moći da pruže zdravstvenu zaštitu, bilo da je reč o izlasku na teren ili u samoj ustanovi, ali i za pacijente koji dolaze u neku od službi Doma zdravlja. Takođe, pokrenuta je akcija i od strane udruženja penzionera u Lomnici, koji su zajednički obezbedili veću sumu novca, kojom će Dom zdravlja biti opremljen dodatnim aparatima, pa će zdravstvena zaštita time biti znatno unapređena. 

Takođe, zamolila bih sve ljude da ostanu kod kuće, da ukoliko im je potreban neki savet zovu Dom zdravlja ili Centar za pomoć i informacije i da bez preke potrebe ne dolaze u zdravstvenu ustanovu. 

Hvala i Nikolinim komšijama koji svakog dana svrate kod Nikole i ponude pomoć, nadam se da će i drugi mladi ljudi slediti ovaj primer i izaći u susret svojim starijim komšijama i prijateljima“, navela je Tanja Marjanović koja se još jednom zahvalila Nikoli, koji je poštujući propisane mere našao zanimaciju, kojom će pomoći drugima.

DRUŠTVO VESTI GRADA DESPOTOVAC