Danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

PR tekst KLAVIRSKI KUTAK-unapredite svoje muzičke sposobnosti

Izvor: novosti.rs

DAN srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se danas, po treći put, u Srbiji i Republici Srpskoj, a prvi put ove godine proslavlja se i van granica naše zemlje – u Crnoj Gori i Nemačkoj.

Uoči praznika zvaničnici pozivaju sve pripadnike srpskog naroda, gde god da žive, da na kućama istaknu narodnu zastavu – „trobojku“.

Posebnu čestitku građanima je, obrativši se na „Instagramu“, uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Hoću da svim građanima Srbije čestitam praznik. Moramo da slavimo svoju zastavu, svoju crveno-plavo-belu trobojku. Moramo da slavimo naše pretke, koji su nam ostavili našu otadžbinu da bismo umeli da cenimo budućnost naših potomaka zbog kojih sve radimo. Sve ono što smo prethodno uradili je samo prvo poluvreme, pred nama je drugo poluvreme velikih ekonomskih pobeda, nadam se ogromnog napretka, a to možemo samo zajedno, ujedinjeni. Živela Srbija i naš narod!

Centralna proslava praznika koji je uspostavljen 2020. godine u znak sećanja na proboj Solunskog fronta, 15. septembra 1918. godine, biće održana u Nišu, u Sportskom centru „Čair“, sa početkom u 18 časova.

Na svečanoj ceremoniji biće intonirane himne Srbije i Republike Srpske, a govoriće patrijarh Porfirije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Manifestaciju će pratiti i bogat umetnički program: horski nastupi, recitovanje glumaca, izvođenje dramskih delova.

Doprinos proslavi ovog značajnog datuma daće i kulturno-umetnička društva sa narodnim nošnjama, a sve će biti brendirano u bojama srpske zastave. Obeležavanju će prisustvovati i predstavnici parlamenta, sudije, ministri, predsednici opština i gradonačelnici, predstavnici Srba iz regiona…

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO