Aca-MALI VELIKI BORAC -Prva bitka DOBIJENA !!!

  • Autor/foto: Danijela Stojanović

22/07/2018

[views]

Paraćin-Aleksandar Petrović, dečak iz sela Klačevica kod Paraćina koji od rođenja vodi borbu protiv artrogripoze pregurao je treći put po redu operaciju stopala.

trong>Ovaj put je, zahvaljujući dr Dimitriju Popkovu, operacija bila uspešna. Acini roditelji su danas želeli da podele radost sa ljudima koji su im pomagali da prikupe novac za operaciju organizujući humanitarne aktivnosti.

Mali heroj se lepo oporavlja. „Aparat koji mu je ugrađen u stopalo nosiće do septembra. Tada će biti skinut pod totalnom anestezijom i istovremeno će se obaviti operacija kuka. Nakon te operacije dr Popkov će odrediti vreme kada će biti moguća operacija druge noge“, kaže nam Acina majka Merima.

„On je veliki borac, čak je naučio da sam podešava aparat koji mu je ugrađen. Oduvek se borio. Išao je sa decom na igralište da igra fudbal onako kako može. Stajao bi i čekao da lopta dođe do njega i tad bi je šutnuo. Konačno nam se ispunjava san da i on uskoro potrči sa ostalom decom“, dodaje otac Radiša.

Ovaj hrabar dečak je obećao našem sugrađaninu Milanu Mošorincu koji se angažovao za stavljanje kutija za prikupljanje pomoći da će sa njim otići na fudbal. Našoj novinarki D.S. koja je organizovala humanitarne akcije je takođe obećao da će se njih dvoje trkati nakon oporavka. Nadamo se da će se ova obećanja, uz neophodnu pomoć dobrih ljudi već narednog leta ispuniti.

DRUŠTVO VESTI GRADA PARAĆIN