- Autor, foto : Marina Miloradović Erić
25/04/2020
[views]
U šerpi izdinstati jednu manju glavicu sitno seckanog crnog luka, vrlo malo posoliti, na pola dinstanja dodati oko 50 gr sitno seckane slanine koja treba da bude mesnata i masna a onda celo vakuum pakovanje sitno seckane pančete i oko 200 gr sitno seckane šunkcice.
Kad se prodinsta, na tihoj vatri uz mešanje dodati oljuštene i sitno iseckane šampinjone, jedno pakovanje, oko 400 gr.
Pola šoljice vode i dinstati poluotkopljeno uz mešanje dok sva voda ne ispari i ostane samo masa…
U toplo dodati dve čaše pavlake i probati slanost, filovati palačinke…redjati u podmazan pleh od ivice ka sredini i nastavljati jednu na drugu.
U šerpu od fila umutiti 4 jaja, jednu pavlaku, po ukusu soli i 1/2 kesice praška za pecivo i šoljicu mleka i time preliti palačinke, protresti, sačekati par minuta da one upiju i peći na 200 stepeni oko pola sata.
Kad bude pečeno, posuti rendanim kačkavaljem ili listovima i vratiti u rernu da se otopi…po želji možete dodati origano ili u masu sa jajima ili preko kačkavalja.
Služi se toplo, a hladno je lepo uz kečap ili pavlaku.
Prijatno.