12/04/2019
[views]
Sastojci:
- 250 gr integralnog speltinog brašna
- 250 gr feta sira (ili nekog drugog po izboru)
- 120 gr omekšalog putera, margarina ili 100 gr masti
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašike vode
style=“text-align: center;“>Za posipanje:
- rendani tvrdi sir i kim
-
priprema:
- U činiji sjedinite sve satojke i umesite testo.
- Po potrebi dodajte nekoliko kašika vode.
- Umesto vode možete sipati mleko, jogurt, kiselo mleko.
- Testo lepo upakujte i ostavite ga odstoji oko sat vremena u frižideru.
- Razvijte ga na površini koju ste posuli brašnom i vadite pogačice željene veličine.
- Testo ne treba da bude debelo, pogačice su ukusnije kada je testo tanje (1 cm je sasvim ok).
- Pogačice pospite rendanim sirom i kimom.
- Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni 15-tak minuta.
Napomene:
- Pogačice možete premazati umućenim jajetom i posuti semenkama po želji.
- Ukoliko sir nije dovoljno slan, u testo sipajte so.