MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Završena je 2. GULAŠIJADA u Svilajncu !!!

  • Izvor: opština Svilajnac
Broj pregleda: 817

Svilajnac-Juče je održana druga po redu Gulašijada Svilajnac, na kojoj je učestvovalo oko 50 ekipa, najviše iz Svilajnca i okoline, ali i cele Srbije. Takmičarskih gulaša bilo je 37, a ocenjivao ih je stručni žiri u sastavu: Dejan Stanković, Predsednik Kulinarske Federacije Srbije, Miloš Jovanović, Predsednik Asocijacije Šefova kuvara Srbije i Jovica Đurđević, Predsednik Master Chefs Švajcarske:

foto Opština Svilajnac, Miša Nikolić

„Gulaš je jelo koje se, u svojoj osnovi, pravi od junećeg mesa. Ocenjuju se gustina, boja, struktura mesa. Meso mora zadržati svoju formu, ne sme biti raskuvano, a ni tvrdo. Brašno ne dolazi u obzir. Može da bude blago pikantno, ali ne i ljuto“ – rekao je Dejan Stanković, Predsednik Kulinarske Federacije Srbije, prilikom davanja instrukcija takmičarima.
Prvo mesto osvojila je ekipa “Jedite kod DŽoa” iz Svilajnca, drugo mesto ekipa “Mi, vi, oni i Toša” iz Svilajnca, a treće mesto ekipa “Talija” iz Svilajnca. Pehare i medalje najuspešnijim takmičarima uručila je Dragana Radević, zamenik predsednika opštine Svilajnac:
“Čestitam pobednicima i svim učesnicima, jer ovo je manifestacija koja promoviše druženje, okupljanje prijatelja i porodice. Trudićemo se da postane tradicionalna narednih godina i da obogati turističku ponudu Svilajnca” – izjavila je ona.

Za sve učesnike i posetioce ove manifestacije organizovan je celodnevni zabavno-kulturni program, pa je tako publika uživala u paradi konja i zaprega članova Konjičkog kluba “Mara” iz Svilajnca, tradicionalnim srpskim sportskim igrama, a u večernjim satima nastupali su Trubački orkestar Bože Mladenovića, KUD “Sinđelić” Svilajnac, KUD “Dimitrije Katić” Crkvenac, KUD “Sveta Trojica” Bobovo. Gulašijada je protekla u veseloj atmosferi i dobrom raspoloženju, a tako je i završena velikim koncertom Nade Topčagić.

Na jučerašnjoj Gulašijadi Crveni krst Svilajnac organizovao je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje male Nikoline Tomić iz Kušiljeva.
Prikupljeno je 18.810 dinara i ovaj novac danas je uplaćen na račun porodice.

PRETHODNE VESTI

MOJITO BAND – BLEDA SENKA>>klik na PLAY