ZAŠTO treba uvek imati LIMUN u kući

PR tekst JOŠ NIJE KASNO – UPIS JE U TOKU !

Izvor: magazin.novosti.rs

Pored jačanja imuniteta zbog vitamina C i brojnih dugih minerala i vitamina, limun je voće koje se može upotrebljavati u mnoge druge svrhe za koje možda nikada ranije niste čuli.

Foto:Pixabay

Donosimo vam tri neobična načina korišćenja limuna u kućnim uslovima, ali i za neke druge potpuno neočekivane stvari u domaćinstvu.

Kuvanje jaja

Limun pomaže prilikom zaceljenja opeklina od sunca, a prirodni sastojci pronađeni u kombinaciji limuna i čaja štite telo od štetnih UV zraka.
Ukoliko preferirate tvrdo kuvana jaja, limun je idealan za njihovo pripremanje. Limun se koristi tako što korom limuna i limunovim sokom namažete koru jajeta pre nego što ga spustite u kipuću vodu. Na taj način spriječava se potencijalno pucanje tokom kuvanja. Sa druge strane, ukoliko u vodu dodate par kapi limunovog soka, jaja ćete kasnije mnogo lakše oljuštiti.

Zaštita plodova

Limun može sprečiti da nedavno isečeno voće potamni. Voće kada potamni, ono je potpuno neprivlačno i nikada ga ne bismo pojeli, stoga ovaj trik može biti koristan ako spremate voćne salate i slično. Potrebno je samo preliti komade voća limunovim sokom, i to će održati originalnu boju barem neko vreme.

Prevencija od prehlada

Brojna istraživanja su pokazala da zeleni čaj sa limunom umanjuje rizik od raznih tipova bolesti. Limun pomaže prilikom zaceljenja opeklina od sunca, a prirodni sastojci pronađeni u kombinaciji limuna i čaja štite telo od štetnih UV zraka, tako da štiti od prevencije melanoma. Preporučuje se konzumacija vrućeg čaja, jer ledeni nije toliko učinkovit kao topli napitak.

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

ZANIMLJIVOSTI