Srbija do sada potpisala ugovore za više od 10 miliona doza vakcine !!!

  • Izvor: novosti.rs

14/02/2021

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija do sada potpisala ugovore za više od 10 miliona doza vakcine, a do sada smo dobili dva miliona doza. Sutra stiže 41 hiljada doza „Fajzerove“ vakcine, koju će pratiti i druga cepiva.


to: pixabay

– U „kovaks“ programu imamo mnogo, a nijednu nismo dobili do sada. Suština je u tome da nemate pravo da izvozite vakcine bez dozvole proizvođača, koji bi mogli da traže obeštećenje. Oni su ti koji odlučuju gde i kako ide. Srećan sam zbog toga što našim komšijama prijateljima i braći možemo da pomognemo – kazao je predsednik, i dodao da postoje neki razgovori i sa Crnom Gorom po pitanju pomoći u vakcinama.

Predsednik je rekao da je njegova majka primljena u bolnicu, i to nakon što je primila prvu dozu.

– Samo nakon nekoliko dana broj leukocita je skočio, i lekari su rekli da je to zbog vakcine, iako je ona imala pridružene zdravstvene teškoće. Tako da mi kada damo nekoliko hiljada vakcina komšijama mi time spašavamo živote – istakao je predsednik.

On je naglasio da Srbija ima vakcina, i da će ih imati još više, ali i da ljudi moraju da budu disciplinovaniji.


Struka mora da odluči o tome da li će biti gledalaca na utakmici Zvezda-Milan. Ne mislim da je to realno i jednostavno, ali da ne donosim odluke videćemo sutra, kuda ide epidemija. I ja ću podržati svaku odluku Kriznog štaba – kazao je Vučić.

Predsednik se zahvalio Siju i Putinu na brzoj isporuci vakcina, i rekao je da zahvaljujući trudu državnog vrha možemo da kažemo da imamo 2 miliona doza, najviše u ovom delu Evrope.

Vučić je rekao da imamo dogovor za proizvodnju „Sputnjika V“, ali ćemo morati da uložimo u Torlak i naše kapacitete.

– Moramo da se pripremimo, da mi proizvodimo vakcine. Prvo ćemo da dobijamo smesu, pa da pakujemo, a onda ćemo do kraja godine početi sami da proizvodimo, i potom da izvozimo. Mi možemo da proizvodimo i po 20 miliona doza.

VESTI GRADA